NRK Meny
Normal

Genseren til Habiba (13) gir folk strikkedilla!

GRAN (NRK): Habiba (13), opprinnelig fra Pakistan, vant konkurransen om strikkemønster på votter for ski-NM på Hadeland. Nå vil "alle" ha garn for å strikke også genseren med samme mønster.

Strikkedilla på Gran

TIDLIG START PÅ DESIGN-KARRIERE: Butikkene på Hadeland må bestille mer garn til genseren som er designet av Habiba Batool Ahmad.

Genseren er blitt så populær at butikkene i Gran periodevis har sluppet opp for garn.

– Jeg tenkte at det ville passe med en person som går på ski med fiskebein, i tillegg til snøkrystaller og stjerner, sier Habiba Batool Ahmad, som kom til Norge for tre år siden.

– I konkurransen lagde nesten alle en design med bokstavene "NM 2017", men jeg ville lage noe som er forskjellig i forhold til de andre.

Genser til ski-NM

Anne Karin Prestmarken

UTÅLMODIGE KUNDER: Anne Karin Prestmarken ved 'Annes garn og Litt av Hvert'.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

– Det er jo et hyggelig luksusproblem at vi må bestille nye forsyninger av garn til kunder som ønsker å strikke denne genseren, sier Anne Karin Prestmarken, innehaver av "Annes garn og Litt av Hvert" i Gran.

Ski-NM 2017 arrangeres 2.–5. februar på Lygna i Gran , og den offisielle NM-genseren er et resultat av en konkurranse i regi av Den Kulturelle Skolesekken i Gran kommune. Habiba er elev ved valgfaget design og redesign på Gran ungdomsskole.

Opprinnelig var det vott og lue Habiba lagde design til, men etter hvert kom det flere spørsmål fra kunder som ville ha strikkeoppskrift til genser. Dermed ble mønsteret kopiert over til en genser-versjon også.

Både nytt og gammelt

Marta Tuff

IMPONERT: Prosjektleder Marta Tuff.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Prosjektleder Marta Tuff i Gran kommune er imponert over 13-åringen.

– Jeg vet at hun har jobbet mange timer med prosjektet, forkastet mange forslag, og endte altså opp med dette.

Designet har nå fått navnet Lygna, og er offisielt knyttet til Ski-NM på Lygna.

Juryen mener at genseren er tradisjonell, samtidig som den representerer noe nytt.

Habiba Batool Ahmad

ETTERSPURT GENSER: Kundene spør etter strikkeoppskriftene til genser. lue og votter designet av Habiba Batool Ahmad.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil i autovernet

    På riksvei 4 nord for Gran sentrum har en bil kjørt i autovernet. Det er ikke meldt om personskade. Berging er bestilt, det er litt trafikkproblemer på stedet, melder politiet.

  • Plaget NAV-ansatte

    En mann i begynnelsen av 40-åra er tiltalt for å ha plaget flere ansatte på NAV i Stange i en lengre periode. I følge tiltalen sendte han plagsomme og krenkende meldinger der han blant annet kaller opp de ansatte og andre i familiene deres.

  • TV2: Fraktet bort snø med blod

    Politiet tror den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland kan ha fraktet bort snø fra gårdsplassen for å fjerne blodspor. Politiets teori er at mannen i etterkant dumpet snøen på de to stedene det ble funnet blod som stammet fra Jemtland, ifølge TV2.