NRK Meny
Normal

Kiwi-ansatte evakuert etter gaslekkasje

Ansatte i en Kiwibutikk i Elverum sentrum og beboere i nabobyggene ble evakuert etter at det ble oppdaget gasslekkasje i butikken.

Gasslekkasje Elverum

Brann og politi var ved butikken der det oppstod gaslekkasje.

Foto: Per Magnussen / NRK

I følge ansatte NRK snakket med kom gassen fra det gamle kjøleanllegget i matbutikken.

Dette bekrefter politiet nå.

– Det er ingen fare for eksplosjon, men gassen er tung og gir kvelningsfornemmelser. Derfor holder vi området stengt til gassen er luftet ut, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Hedmark politidistrikt.

Det er brannvesenet som bestemmer når det er sikkert å ta i bruk butikken igjen.

Gikk inn i gassen

En av de ansatte giikk rett inn i gassen, og ble behandlet i en ambulanse utenfor forretningen. Flere av de andre ansatte merket lukten godt. To personer er kjørt til legevakt etter at de hadde pustet inn gass.

Bortsett fra det er ingen skadet, sier politiet.

Politiet fikk melding om gasslekkasjen ved 10.30 tiden. For sikkerhets skyld ble beboere i leilighetene over butikken også evakurete. Gatene inn til butikken ble stengt med sperrebånd.

Stenger av gata etter gaslekkasje

Politiet stengte gatene inn til butikken

Foto: Per magnussen / NRK

Flere ambulanser, brannbiler og politibiler kom til stedet.

Ved 13-tiden kunne beboernee vender tilbake til leilighetene. Det ble ikke funnet noe lekkasje i systemene i bygget, melder politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ny Storhamar-seier

    Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

  • Sauebønder misfornøyde med sommel

    Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

    Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
    Foto: NRK