NRK Meny
Normal

Gardeskolen til Elverum

Gardeskolen blir lagt til Elverum. Det gir 24 nye befalsarbeidsplasser, og rundt 1.300 soldater til Elverum hvert år.

Hans Majestet Kongens garde
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Elverum og Terningmoen har konkurrert med Sessvollmoen leir om å få gardeskolen. Men i dag bestemte Generalinspektøren for Hæren at skolen skal legges til Elverum.

Fint for soldatene

- Nærheten til Elverum by, var en grunn til at Terningmoen ble valgt, ut i fra et velferdsmessig synspunkt.

Det sier brigader og stabssjef i Hærstaben, Arne Skjærpe. I tillegg ble det lagt vekt på nærheten til Østerdal garnison og Rena Leir, spesielt på grunn av de gode skyte- og øvingsfeltene.

300 i august

De første 300 soldatene inntar Terningmoen i august. Og hvert kvartal vil det komme 300 nye rekrutter til Gardeskolen, som er HMKGs rekruttskole. Gardeskolen vil også gi 24 arbeidsplasser for befal, i tillegg til noen sivilie stillinger i administrasjonen.

Glad ordfører

Ordfører Terje Røe i Elverum er naturlig nok veldig glad for avgjørelsen i dag.

- Dette betyr flere arbeidsplasser og det betyr aktivitet i militærleiren igjen. Den har vi sett har vært nedadgående, og det er ikke bra, sier ordføreren.

Han er også opptatt av at Gardeskolen, soldatene og arbeidsplassene, vil gi viktige ringvirkninger for Elverum. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stengte mathus

    Politiet er bekymra for at det kan ha foregått salg av narkotika på Mathuset Bakkehaugen i Brumunddal. Ifølge HA er en person tilknytta driften pågrepet og sikta for bruk og besittelse. Mattilsynet har også stengt stedet på grunn av dårlig renhold.

  • Kjørte inn i gjerde

    En bilfører er mistenkt for promillekjøring etter å ha kjørt av vegen og inn i et gjerde i Høyensalgata i Hamar. Føreren ble tatt med for blodprøve og førerkortet er beslaglagt.

  • Ulmebrann i veggen

    Politiet fikk i natt melding om en brann i et hus på Kvam. Det viste seg å være en ulmebrann mellom vedovnen og pipa. Ingen av personene som bor i huset er skadet, men man har foreløpig ikke oversikt over de materielle skadene.