NRK Meny
Normal

Ber publikum om hjelp til å finne savnet nederlender

Politiet i Hedmark går nå ut med bilde av nederlenderen som er savnet i Trysil, i håp om at dette skal hjelpe politiet med å finne ham.

Savnet mann i Trysil

SAVNET: Bilen til savnede hadde stått flere uker på en skogsbilveg i Ljørdalen.

Foto: NRK/privat

Forrige onsdag satte politiet i Hedmark i gang en leteaksjon i Ljørdalen i Trysil etter den savnede nederlenderen. Han var da blitt meldt savnet av sin familie i Nederland, og politiet hadde fått tips om at en bil hadde stått parkert ved en skogsvei i flere uker.

Bilen, som stod parkert på en skogsbilveg sørøst for Bjørnåsen i Ljørdalen, viste seg å være den savnedes. Politiet antar at 33-åringen har vært i området i flere uker. Mannen ble formelt meldt savnet den 16. september, og politiet håper nå at et bilde av mannen vil føre til informasjon fra publikum.

– Nå forsøker vi å innhente informasjon om mannen, for å kunne kartlegge bevegelsene hans, slik at vi kan finne ham. Dette arbeidet går også opp mot nederlandsk politi og mannens familie, som kanskje kan gi informasjon om hvor han er, sier lensmann Lasse Kalvø.

Den savnede er nederlandsk statsborger. Han har kinesisk utseende, er 173 høy og har slank kroppsbygning. Lensmannen vil ikke spekulere i hvorfor mannen ikke er funnet.

– Det kan være mange årsaker til det, sier han.

– Mannen er ikke kjent i området

Savnet nederlender

EKSTREMTUR: Den savnede nederlenderen skal ha sagt at han skulle på ekstremtur i naturen.

Foto: Privat

I forrige uke sa politiet at de ikke hadde noen spor etter mannen. Mannen har sagt til sin familie at han skulle på en ekstremtur eller en overlevelsestur.

– Det er ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. Så vidt vi vet dro han ut på tur alene, opplyser Kalvø. Mannen skal også ha dratt alene fra Nederland.

Mannen skal ikke være kjent i området.

– Så vidt vi vet er han heller ikke vant til å være på tur i naturen, opplyser lensmannen.

Håper på hjelp fra jegerne

I dag begynner elgjakta i Trysil, og politiet håper at de mange jegerne som skal ut i skogen kan se noe.

– Det har vært en del fuglejegere i området, og nå bli det enda flere jegere, i og med at elgjakta begynner. Vi har informert jaktlag i området, sier Kalvø.

Politiet i Hedmark ønsker at personer som ferdes i området ser etter savnede, og melder til dem om observasjoner eller kontakt med mannen. De ønsker også å vite om noen kommer over turutstyr, telt eller liknende i terrenget. Også personer som har snakket med den savnede tidligere bes ta kontakt.

– Vi har funnet noen kvitteringer i bilen og dette tyder på at han har reist rundt i området i en periode. Men bortsett fra det, har vi ingen klare opplysninger på hvor han kan befinne seg, sa kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i politiet i forrige uke.

Flere saker fra Hedmark og Oppland

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND