NRK Meny
Normal

Går til forhandling med partyhit

Bøndene i Alvdal satser på å påvirke landbruksforhandlingene med en real partyhit. Til nå har bøndene nådd over 200 000 seere med sin versjon av «Pinne for landet».

Bøndene har laget musikkvideo for å få frem budskapet i jordbruksforhandlingene.

Bondeorganisasjonene sitter denne uka i forhandlinger med statens representanter for å finne en løsning på årets landbruksoppgjør.

I mens engasjerer bøndene landet rundt seg i det de mener er de viktigste punktene i årets forhandlinger.

Fokus på matproduksjon

I Alvdal har bøndene tatt utradisjonelle metoder i bruk.

Hjulpet frem av musikken til afterski-farsotten «Pinne for landet», er bøndenes musikalske kamprop sett av over 200 000 på Facebook.

– Det er viktig at mat bli produsert i hele landet, og et sentralisert landbruk er ikke gunstig for noen, sier leder i Bondelaget i Alvdal, Geir Lohne, om motivasjonen for å lage videoen.

Kjørte til Oslo i traktor

Han gjorde seg kjent i fjor da han kjørte fra Alvdal til Oslo på traktor under jordbruksforhandlingene. I år har han prøvd en annen metode for å sette fokus på norsk matproduksjon.

– Tilbakemeldingene har vært veldig gode, folk synes det er en gladlåt som setter fokus på veldig viktige ting. Vi ønsker å spre det glade budskap, men med en alvorlig undertone. Vi mener virkelig det vi synger, sier alvdalsbonden.

Videoen ble lagt ut søndag kveld. Bøndene har hatt et budsjett på 30 000 kroner til produksjonen av videoen.

Bonde Geir Lohne fra Alvdal skal til Oslo for å aksjonere.

I 2014 kjørte Geir Lohne fra Alvdal til Oslo på traktor.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Sp vil ta ut Slettåsflokken

  Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Partiet ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.

 • Veiby/Skjærmoen med ny kontrakt

  Skoda Motorsport har inngått en ny rallykontrakt med 21 år gamle Ole Christian Veiby fra Kongsvinger. Han blir dermed en av fire kjørere i bilfabrikken s rallysatsing for 2018. Veiby har sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørt for Skoda også i år. .

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Politiaksjon Brumunddal

  Politiet aksjonerte tirsdag mot et spisested i Brumunddal. En person som er tilknyttet bedriften er pågrepet. Vedkommende er siktet for bruk og besittelse av narkotika. Minst fem politibetjenter og én hund har aksjonert i flere timer ved spisestedet, skriver HA.