NRK Meny
Normal

Går sin egen vei på scena

Gjermund Mathisen (33) har så lyst til å leve av et liv på scenen, at han har startet sitt eget teaterselskap. I helga var det premiere på det første stykket.

Julia Wallin og Gjermund Mathisen

Gjermund Mathisen spiller 'Frøken Julie' med Julie Wallin.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

33 år gamle Gjermund Mathisen fra Jevnaker vil bringe teater ut til folket. Derfor fikk skuespilleren og regissøren med seg en kompis og dannet teaterselskapet Nordavind.

I helga hadde de sin første oppsetning på utescena på Hadeland folkemuseum, og de satset ikke akkurat smått: debuten var med stykket " frøken Julie" av August Strindberg.

Utdannet i New york

Aktører i "Frøken Julie"

Aktørene i 'frøken Julie' av August Strinberg. Fra venstre: Hilde Bråthen fra Skarnes, Julia Wallin, Brandbu, og gutta bak teaterselskapet Nordavind, Gjermund Mathisen fra Jevnaker og Tor Brekke Skjøtskift, Brandbu.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

Gjermund sier han bare måtte bli skuespiller. Utdannelse har han tatt i England og New York. Han både regisserer og spiller, og trives med at han kan bestemme repertoar og tolkinger sjøl i sitt eget teaterselskap.

Inntil det blir "sjølgående" som han sier, jobber han som frilansskuespiller.

- Målet er å opptre med flere teaterstykker rundt om i distriktene, sier han.

Holder i øra

-Gjermund flyr litt høyt av og til, og han trenger en fyr som kan ordne med praktiske ting, sier Tor Brekke Skjøtskift.

- Derfor ble jeg med i selskapet for å holde han litt i øra. Neste år håper vi at selskapet er oppe og går, og at vi kan ha forestillinger rundt omkring på hele Østlandet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

    Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

  • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

    Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.

  • Utmerkelse til Heidal Ysteri

    Heidal Ysteri fikk utmerkelsen Norsk Spesialitet fra Matmerk i dag. Det var landbruksministeren som delte ut prisen under Grüne Woche i Berlin. Ysteriet får heder for rømmegrøt, prim og brunost produsert i Heidal.