NRK Meny
Normal

Går inn for ett-årig tilbud på Dombås

Det blir trolig flertall i fylkestinget for et videregående skoletilbud på Dombås. Men bare et ettårig tilbud og ikke treårig. Det ble klart i kveld.

Arbeiderpartiet sin gruppe i Oppland fylkesting går inn for et ettårig videregågende skoletilbud på Dombås. Det blir trolig flertall for forslaget, som behandles i fylkestinget onsdag.

Etter lange gruppemøter i kveld, ser det ut til å bli flertall for et ett-årig skoleløp på Dombås.

Det er klart etter at Arbeiderpartiet har sittet seks timer i gruppemøte i dag.

Går inn for ettårig tilbud

– Ap har hatt diskusjoner og kommet fram til en løsning som vi har presentert for de tre andre partiene.

Det sier gruppeleder i Ap, Kjetil Lundemoen til NRK.

Forslaget skal gå ut på at det blir et ettårig tilbud i studieforberedende fag, samt ettårige tilbud i yrkesfagene service- og samferdsel og helse- og oppvekstfag.

Avisa GD har regnet ut at det blir flertall for forslaget i fylkestinget, med 19 av 37 representanter. Da har forslaget tilslutning fra en av SVs representanter og KrFs ene representant.

Har skapt opprør

Flere lokale Ap-politikere har truet med å melde seg ut av Arbeiderpartiet dersom ikke partiet deres på fylkestinget ville gå inn for et videregående skoletilbud på Dombås.

Kjetil Lundemoen sier de har snakket med dem.

– Vi har hatt dem inne i gruppemøtet tidligere. Og de har selv et møte nå i kveld for å diskutere det forslaget som nå ligger på bordet, sier Kjetil Lundemoen.

Senterpartiet har sagt klart i fra om at de ønsker et treårig skoleløp på Dombås. Løsningen Arbeiderpartiet nå foreslår er altså bare ett år.

Avgjøres i morgen

Saken skal behandles i fylkestinget i morgen og er altså ikke endelig avgjort ennå.