NRK Meny
Normal

Går krigen i arv?

Kan det traumet krigen var overføres gjennom generasjoner, og i så fall: Hvordan arter det seg? Det var tema under Litteraturfestivalen på Lillehammer i dag.

Hvordan virker det når du oppdager at faren din var SS-soldat? Det er tema under Litteraturfestivalen på Lillehammer . Kan det traumet krigen var overføres gjennom generasjoner, og i så fall: Hvordan arter det seg? Bjørn Westlie har skrevet bok om farens tid som SS-soldat ved Østfronten, og er aktuell med boka Fangene som forsvant.
Marte Michelet, vil på sin side, ta for seg den norske jødedeportasjonen i «Den største forbrytelsen».

Bjørn Westlie har skrevet bok om farens tid som SS-soldat ved Østfronten, og er aktuell med boka «Fangene som forsvant». I boka «Oppgjør. I skyggen av Holocaust» tar Westlie oppgjør med den økonomiske likvidasjonen av de norske jødene, også omtalt som jøderanet.

Marte Michelet har skrevet om den norske jødedeportasjonen i «Den største forbrytelsen». En fortelling om frontkjempere, statspolitiet og de nazistiske byråkratene som gjorde den norske jødeutryddelsen mulig.

Samtalen ble ledet av Hilde Østby, kommunikasjonsansvarlig i NFF.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telenor-ansatte i Gjøvik reagerer

    Telenor-ansatte i Gjøvik reagerer på at bedriften legger ned en avdeling med 23 ansatte i Gjøvik som et ledd i omorganiseringen. El og IT-forbundet mener at dette vil føre til ekstraarbeid og forverret arbeidsmiljø for de gjenværende.

  • Flere utforkjøringer

    Det har vært flere utforkjøringer på formiddagen i dag. En person ble sendt til legevakt etter å ha kjørt av vegen på rv 25 ved avkjøringa til Nybergsund.

  • Flere nordmenn handler i Sverige

    Grensehandelen fra Norge til Sverige økte med 11 prosent fra tredje kvartal i fjor til andre kvartal i år. Det viser tatt fra statisisk sentralbyrå. Charlottenberg shoppingsenter har hatt en økning i omsetningen på 9,2 prosent i år sammenlignet med fjoråret.