Går hele veien til finalen

En gjeng KIL-supportere tapte et veddemål og må gå hele veien til Ullevål. Samtidig er forfatter Levi Henriksen i Finnmark og har lagt en ambisiøs plan for å rekke kampen.

KIL-fans går til Ullevål

KIL-fansen var ved godt mot i starten av den 10 mil lange turen.

Foto: Privat

Flere KIL-supportere hadde ikke akkurat trua på at laget skulle gå helt til cupfinalen i år. Derfor slo de til med et veddemål der de banket i bordet at de skulle gå hele veien til Ullevål om KIL tok seg helt frem.

Nå vet man jo hvordan cupspillet gikk og i dag startet et tosifret antall fans på den 10 mil lange turen. Gjengen har valgt å ha med seg egen trommeslager for å holde takta oppe.

– I dag var vi åtte til start, men vi har en som allerede har startet og noen som kommer etter. Vi starter friskt med trommeslager for å komme i gang med riktig takt slik at vi skal rekke frem til Ullevål i tide, sier Henrik Mohn.

– Utfordring

– Vi har aldri vært i cupfinalen før, men når man er glad i en fotballklubb må man utfordre både seg selv og klubben. Så når klubben tok seg helt frem, skal vi gå med glede, sier han.

Selv om humøret fortsatt er godt, frister det lite å inngå flere veddemål med det første.

– Det har blitt lansert et nytt veddemål om at hvis KIL vinner finalen så skal vi gå hjem igjen. Men så langt har ingen bitt på, sier han.

– Tar helikopter

Forfatter og KIL-patriot Levi Henriksen sitter også i klemma før cupfinalen. Han er på jobb i Kirkenes på søndag og sliter med å komponere en rute hjem igjen slik at han rekker å se klubben i sitt hjerte. Han avslører en ambisiøs plan for å rekke kampstart.

– Planen er fortsatt uforløst, men hvis alle krefter står meg bi skal jeg klare det. Jeg tar helikopter fra Kirkenes til Alta. Hvis flyet er i rute har jeg en drøy halvtime på meg for å komme til Ullevål. Det er knapt med tid, oppsummerer en skeptisk Levi Henriksen.

Noe sympati for gjengen som går fra Kongsvinger er ikke å spore fra Henriksen spore.

– Jeg skulle jo ønske at jeg kunne gå, så jeg misunner de som alt er på vei. Men det blir litt langt å gå fra Kirkenes.

Glåmdalen-journalist slengte med leppa - må gå fra Kongsvinger til Ullevål stadion

Kongsvinger-fan Bård Engh er på vei til fots fra Kongsvinger til Ullevål for å se cupfinalen.