NRK Meny
Normal

Går glipp av millioninntekter

Aksjeverdien i svenske SkiStar er doblet siden overtakelsen av Trysilfjellet i fjor. Mange går glipp av millionfortjeneste. 

 

Aksjekursen i SkiStar fordoblet
Foto: Lier, Gunnar / SCANPIX

Overtakelsen av Trysilfjellet har vært gull verdt for de nye svenske eierne.

SkiStar kjøpte Trysilfjellet for 241 millioner kroner, og de som solgte, kunne velge mellom aksjer og kontanter.

Østlendingen skriver at de fleste solgte, og går dermed glipp av million-inntekter, en av dem er Trysil kommune.

- Moro med mer

Østlendingen skriver at dersom Trysil kommune hadde tatt halvparten av sin andel, 50 millioner kroner, kunne ha ha bokført 25 millioner kroner i ekstragevinst om de hadde solgt.

Ordfører Ole Martin Norderhaug sier det aldri var aktuelt å ta deler av oppgjøret i aksjer, og at kommunens reglement forbyr dem å kjøpe enkeltaksjer.

- Men det hadde vært moro med mer penger på bok, sier Norderhaug.

Overtakelsen av Trysilfjellet har vært god butikk for de de nye eierne. De kunne bokføre et overskudd på 45 millioner kroner på sitt første hele drifts-år i Trysilfjellet.

Konsernet hadde en totalomsetning i fjor på nær 1.3 milliarder kroner, en økning på 303 millioner kroner. Resultatet før skatt var 276 millioner kroner.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Overvåkingskameraer tillatt

    Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.

  • Skal levere våpenskap

    Raufoss Engineering har økt sin omsetning fra 10 til 16 millioner kroner i løpet av ett år, og skal levere våpenskap til Forsvaret, melder Oppland Arbeiderblad. Det kan også blir leveranser til det danske og det franske forsvaret.

    Raufoss Engineering, våpenskap
    Foto: Dag Kessel / NRK