NRK Meny
Normal

Galskapen er i gang

Året Birkebeinerritt 2010 er i gang. De hardeste og tøffeste kara begynte å tråkke seg igjennom gjørma fra Rena til Lillehammer allerede klokka 07.00 lørdag morgen.

Første av de 17.800 syklistene er i gang. Gutta i klassen for "menn 45-65" syns ikke noe om det dårlige været, men var ved godt mot.

– Jeg håper det ikke blir så vått og kaldt som det er spådd. Men jeg er forberedt på det, sier Jan Olav Beitemyren fra Team Merida/Lørenskog CK.

Beitemyren er en av flere i denne klassen som på fredag også syklet UltraBirken. Ingen stive lår og muskler i dag, her er det én ting som gjelder.

– Ja, jeg må på pallen, sier han.

LES OGSÅ

Birken i øspøs regn

Sykler Birken med ett øye

Følg Birken LIVE klokka 09.00 her!

Klasse "Menn 45-65" er klare

Menn 45-65 startet turen over fjellet klokka 07.00 lørdag morgen. På tross av dårlig vær var gutta ved godt mot og klar for turen.

Foto: Joar Elgåen / NRK

– Fortest mulig

Tøffingene i denne klassa trener hele året, 8-12 timer i uka. Å være en del av denne gjengen er ingen spøk.

– Dette er den verste klassa. Menn på 45 og oppover har et rimelig bra nivå, så her tar man det ikke rolig over fjellet, sier Beitemyren.

Og mens regnet hyler ned og gjørma i år igjen pryder veiene, forteller Bård M. Bråten fra startstreken at det ikke akkurat er naturopplevelsen ved å sykle Birken som gjør at han stadig melder seg på.

– Det er mye liv og røre i løypa, men fokuset ligger på å kjøre fortest mulig. Full konsentrasjon om en ting, sier han.

LES MER

Første vinner av UltraBirken

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bilulykke Nordsinni

    To biler har kollidert på fv 33 ved Nordsinni i Nordre Land kommune. Nødetatene er på vei til ulykkesstedet. Skadeomfanget er ukjent.

  • Hamar kommune vil ha sykehus

    Hamar kommune vil ha et nytt sjukehus enten ved jernbanestasjonen eller ved Vikingskipet. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud viser til to rapporter som har blitt utarbeida i etterkant av at kommunestyret i Hamar bestemte seg for å se på mulighetene for å legge et sjukeshus til byen. Sjukehuset Innlandet har vedtatt at de ønsker å bygge ved Mjøsbrua.

  • Hadde overgrepsbilder

    En mann i 50-åra er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i sju måneder for oppbevaring av bilder og video med overgrep mot barn. Mannen har lastet ned filmer og bilder av overgrep gjennom 10 år, skriver Glåmdalen.