Gålå-konkursen utsatt

Eier av hotell- og hytteselskapet Gålå AS, Einar Nagell-Erichsen mener det var urimelig av skattemyndighetene å begjære konkurs rett før jul. Nå har han fått to uker på seg.

Einar Nagell-Erichsen

Einar Nagell-Erichsen (t.h.) fikk to ukers utsettelse på konkursbegjæringen i skifteretten i dag.

Foto: NRK

Skattemyndighetene krever over tre millioner kroner av Gålå AS , som eier hotell og hytter på Gålå.

I dag var det skiftesamling i Sør-Gudbrandsdal tingrett og der klarte eier Einar Nagell-Erichsen å få en utsettelse.

Han mener det er urimelig at konkursbegjæringen kom rett før jul, den 18. desember.

– Det er fortvilende at den ble fremmet på det tidspunktet fordi det er i slutten av et halvt år med dårlig likviditet, som det er på vinterdestinasjoner, og når alle gjestene kommer til jul, så er ikke det den hyggeligste posten å få, sier han.

Skal klare det på to uker

Einar Nagell-Erichsen, Gålå AS

Eier av Gålå AS, Einar Nagell-Erichsen mener de kan unngå konkurs hvis han får litt mer tid på seg.

Foto: NRK

Han sier de har mye dokumentasjon som de vil legge fram og er fornøyd med at retten viser forståelse for det. De ba egentlig om en utsettelse av konkursbegjæringen til april, fordi de har størst inntekter i perioden fra januar til april, men det gikk altså ikke skifteretten med på.

– Vi skal klare å jobbe fram det nødvendige på disse to ukene. Vi har nå inngående likviditet som er svært hyggelig i lang tid fremover, så vi har ambisjoner om at vi skal få ryddet opp i dette, sier Nagell-Erichsen.

Skatt Øst vil ikke kommentere kritikken fra Nagell-Erichsen. De krever altså over tre millioner kroner av Gålå AS.

Trøbbel med bookingsystemet

Einar Nagell-Erichsen sier det er flere grunner til at de har havnet i dette uføret. Han sier de har hatt problemer med de tekniske løsningene på bookingsystemene, noe som har gjort at de ikke har fått fakturert kundene sine riktig.

Men selskapet har hatt negative tall i regnskapene i mange år. En redningsaksjon i 2012 fikk dem på fote igjen.

– Vi mente at vi også skulle kunne fungere fint fremover etter det, men nye rutiner og systemer som kom inn, gjorde at vi fikk et forferdelig år i 2013. Men vi tror vi er tilbake på det gode sporet i løpet av vinteren, sier Einar Nagell-Erichsen.

De ansatte får lønn

Han mener det er liv laga på Gåla, blant annet fordi det er både et sommer og vinterdestinasjonssted og fordi mange vil dit. Konkursbegjæringen som nå henger over dem, skal ikke ha noen praktisk betydning for driften.

– De ansatte får sine lønninger fra oss, men eventuelt fra lønnsgarantifondet hvis det mot formodning skulle ende opp i konkurs, noe jeg ikke har tro på at skjer.

KONKURS: Gålå AS er begjært konkurs

Gålå AS i Sør-Fron med hotell, hytter og skiheiser er begjært konkurs av Skatt Øst.

Foto: Arvid Torsgard / NRK