NRK Meny
Normal

Gålå AS slår seg sjøl konkurs

I dag leverte selskapet inn oppbudsbegjæring. – Det er med tungt hjerte vi må velge en slik løsning, sier styreleder Einar Nagell-Erichsen.

KONKURS: Gålå AS er begjært konkurs

KONKURS: Gålå AS leverer inn oppbudsbegjæring i dag.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Styret i Indumentum AS, tidligere Gålå AS, har i dag innlevert oppbudsbegjæring til Sør-Gudbrandsdal Tingrett.

Dermed klarte ikke eierne å berge selskapet etter konkursbegjæringen fra Skatt Øst i begynnelsen av desember i fjor. Skatt Øst krevde 3,2 millioner kroner i forfalte skatter og avgifter.

Konkursbehandlingen har blitt utsatt to ganger, noe styreleder Einar Nagell-Erichsen mener har satt selskapet i en enda vanskeligere situasjon. Selskapet var imidlertid positiv til at Skatt Øst var villig til å vurdere søknaden grundig, noe som var antatt å ta en drøy uke.

– Dessverre ser vi nå at utsettelsene har gitt oss uopprettelige skader, sier Nagell-Erichsen i pressemeldingen.

Aksepterte ikke foreslått akkord

Selskapet hadde planlagt en redningspakke, men fikk ikke aksept for denne. Mellom 60 og 70 personer risikerer å miste jobben som følge av konkursen.

– Enkelte vesentlige kreditorer har ikke kunnet akseptere akkorden, hvilket vi har forståelse for. Dette innebærer at styret ikke lengre fant det forsvarlig å drive selskapet videre, sier Nagell-Erichsen.

Einar Nagell-Erichsen

GÅLÅ AS KONKURS: Einar Nagell-Erichsen er styreleder og medeier i Gålå AS.

Foto: Arne Sørenes / NRK

– Tragisk tidspunkt

Han synes det er trist at konkursen skjer midt i høysesongen.

– Vi er nå inne i vår beste driftsperiode med fantastiske snøforhold på vakre Gålå, og da er det for oss tragisk å skulle måtte gå til et slikt skritt nå. Det er ekstra ille, spesielt for våre ansatte, men også for våre kreditorer, hytteeiere og kunder som alle har sett frem til denne årstiden. Vinteren har alltid vært svært positiv for vår økonomi, sier Nagell-Erichsen.

Håper kundene ikke vil lide

Bobestyrer Lise Marken Aasterud i advokatfirmaet Mageli, prøver nå å få oversikt over selskapet. Per i dag kan hun ikke si om konkursen vil få konsekvenser for de som har lagt vinterferien til Gålå.

– Det er mye å sette seg inn i, men vi prøver å få til en ordning der kundene som har bestilt seg overnattinger ikke blir lidende av det som har skjedd. Vi jobber nå med å innfri kreditorenes krav, men vi er helt i startfasen av prosessen, sier Aasterud.

– Svært trist

Selskapet har over lengre tid slitt med svak likviditet, og skylder omlag 30 millioner kroner.

– I en tid som denne så er det bare å erkjenne at vi ikke har vært dyktig nok. Kostnadene har vært for store og inntektene for små, sier driftssjef Arne Kjelsnes på Gålå Høgfjellshotell.

Ordfører i Sør-Fron, Ole Tvete Muriteigen, har ikke gitt opp håpet, til tross for den triste beskjeden.

– Det er ingen tvil om at Gålå AS er en motor for kommunen. Nå får vi se hva bobestyreren kommer frem til, og vi vil ta initativ til et møte så raskt som mulig for å se hva som kan gjøres.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bjørn Iddberg trekker seg

    Bjørn Iddberg tar ikke gjenvalg som ordfører i Gjøvik. Det melder Oppland Arbeiderblad.

    Iddberg skal i et brev til nominasjonskomiteen til Gjøvik Arbeiderparti ha gjort det klart at kommunevalget i 2019 blir uten ham på valglista.

  • MDG-støtte til Acer

    - Internasjonalt samarbeid er avgjørende, derfor er vi for Acer, sier fylkesleder i MDG Hedmark, Jon Lurås. Stortinget sa i går ja til at Norge skal delta i EUs tredje energimarkedspakke. Det var MDG som sammen med Ap sikret regjeringa flertall.