Ga pengeskrin til tyfonofre

Bøssebærere fra Røde Kors har i kveld ringt på mange dører med et mål for øye – å samle inn mest mulig penger til tyfonofrene på Filippinene.

Røde Kors i Elverum gikk i kveld med bøsser for å samle inn penger til tyfonofre på Filippinene.

Inger Lise Jansen og Nida Puyat Torbergsen var to av 13 personer som gikk med bøsser i Elverum i kveld.

– Det er tragisk å se bildene som sendes på tv og det er forferdelig å tenke på hvordan folk har det der i dag. De har det ikke bra, det er en helt annen situasjon enn det de er vant til, forteller Nida Puyat Torbergsen, som sjøl kommer fra Filippinene.

– Stort initiativ

Hun har gladelig brukt noen timer ute med bøsse i mørket, som et bidrag til det sårt tiltrengte hjelpearbeidet. I et av husene hun ringte på, fikk hun en metallboks med mynter.

Røde Kors i Oppland og Hedmark har denne uka mobilisert alle sine rundt 10 000 medlemmer for å samle inn penger til ofrene for tyfonen Haiyan.

Den var en av de fire sterkeste orkaner som er registrert i verden, og den sterkeste som noen gang har truffet land. Skadene den etterlot seg er enorm og behovet for hjelp tilsvarende.

I Elverum gikk i kveld 13 personer fra dør til dør for å samle inn penger til Røde Kors arbeid på Filippinene.

– Det har vært et stort initiativ, flere avdelinger er til stede i kveld, i tillegg har folk utenifra ringt inn og sagt de vil være med, sier Jansen.

Penger under dørmatta

Hun gikk også med bøsse i kveld og er helt over seg av responsen fra publikum, det har vanket klemmer og takknemlighet.

– Det har vært kjempebra, folk har vært blide og takket for at vi har kommet, forteller Inger Lise Jansen i Elverum Røde Kors.

Men ikke alle var hjemme i kveld. Jansen fikk onsdag en telefon fra en kvinne som fortalte at hun ville legge en konvolutt med penger under dørmatta, da hun ikke kom til å være hjemme torsdag.

Opptellingen av bøssenes innhold sent torsdag kveld viste totalt 22 173 kroner. Det sier Jansen seg svært fornøyd med.

Også på lørdag sendes personer med røde bøsser ut for å samle inn penger til ofrene for tyfonens herjinger.