NRK Meny
Normal

Fyller badstua med tatere

Otto Jespersen vil gjennomføre tater-stuntet på Finnskogen til tross for protester fra taterne. I "Rikets Røst" vil han finne ut hvor mange tatere det går i en badstue.

Otto Jespersen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

- Vi stopper ikke dette fordi noen ikke liker det, sier pressetalsmann i TV2, Jørund Unneland.

Produksjonsselskapet Rubicon skal lage flere reportasjer til Rikets Røst fra Finnskogen. Et av de planlagte innslagene er å finne ut hvor mange tatere det er plass til i ei badstu. Otto Jespersen har tidligere gjort det samme med samer og pakistanere.

Unneland sier de får tatere til å stille opp på stuntet, til tross for protestene.

Men planene om tater-stuntet har vakt sterke reaksjoner blant taterne.

- Det at han har gjort det samme med andre minoriteter tidligere, betyr ikke nødvendigvis at det han gjør, er riktig. Han henger ut svake grupper, og det vil vi ikke være med på, sier lederen i taternes landsforening, Holger Gustavsen til Glåmdalen.

Den kjente tater-sangeren Elias Akselsen reagerer på tater-stuntet.
Foto: Morten Holm / Scanpix

Det hele begynte med at produksjonsselskapet Rubicon tok kontakt med styrelederen i turistorganisasjonen Destinasjon Finnskogen, Eli Skoland, om å lage innslag fra Finnskogen. Hun skulle fortelle om turismen der og arrangere en rally-oppvisning. Skoland synes dette var en fin måte å markedsføre Finnskogen på og stilte seg positiv til henvendelsen. Rubicon ville også ha ei badstue til disposisjon for å prøve hvor mange menn som fikk plass der. Skoland avtalte med Øystein Østgaard som stilte sin badstue til disposisjon. 

Men da Skoland og Østgaard fikk høre at Jespersen & Co ville fylle badstua med tatere, trakk de seg fra hele prosjektet.

Nå forsikrer Jørund Unneland i TV2 at tatet-stuntet likevel blir gjennomført som planlagt. Han sier de er i kontakt med en gruppe tatere som er villig til å stille opp på stuntet. 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dømt for overgrep på nabojenta

    En mann i 40-årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i tre år og tre måneder for seksuelle overgrep mot en 12 år gammel jente. Retten mener at mannen har utnyttet sin posisjon som nabo. Han er dømt for å ha hatt seksuell omgang med jenta, og for å ha sendt meldinger med seksuelt innhold.

  • Normal trafikk på E6

    Trafikken går normalt på E6 ved Moelv etter at det har vært redusert framkommelighet siden i formiddag. Et vogntog på veg nordover mistet en isblokk fra taket og traff en personbil på veg sørover på E6 i Moelv.

  • Nei til mottak på Rondeslottet

    Politikere og administrasjon i Sel kommune sier nei til nytt asylmottak på Rondeslottet hotell, melder GD. I går ble det kjent at UDI vil etablere et mottak for asylsøkere med truende /voldelig adferd i kommunen. Ordfører Dag Erik Pryhn sier imidlertid til NRK at han frykter det ikke spiller noen rolle hva kommunen mener i saken.