NRK Meny
Normal

Fylkesmann blir statssekretær: Tok ikke «en Johaug» denne gangen

Fylkesmann i Oppland, Christl Kvam, blir statssekretær i den nye Solberg-regjeringen som ble utnevnt i formiddag. Hun jublet ikke som Johaug av den grunn.

Fylkesmann Christl Kvam. Første dag på kontoret.

NY JOBB: Det er under et år siden hun hadde sin første arbeidsdag som fylkesmann i Oppland. Nå skifter Christl Kvam jobb. I dag ble hun utnevnt som statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet.

Foto: Kristina Skamsar / NRK

Kvam er utnevnt som statssekretær for statsråd Anniken Hauglie (H) i Arbeids- og sosialdepartementet, skriver regjeringen på sin nettside.

Christl Kvam får permisjon fra jobben i Statens Hus i Lillehammer og starter i jobben i regjeringskontorene 8. januar.

Assisterende fylkesmann Sigurd Tremoen skal fungere som fylkesmann i Oppland inntil videre. Det blir opp til Kommunal- og moderniseringsdepartementet hvordan stillingen skal besettes så lenge Kvam har permisjon.

Tok ikke en Johaug

NRK fikk tak i Kvam på toget på vei mot Oslo og regjeringskontorene og fikk et raskt intervju med henne.

Da Jan Tore Sanner ringte for et år siden ringte og fortalte at han ville ha henne som fylkesmann i Oppland, innrømmet Kvam at hun tok en helt liten privat "Johaug" inne i bilen, og viste til Johaugs jubelscener i mål etter en seier.

Denne gangen ble det ikke slik.

– Jeg tok ikke en Johaug denne gangen fordi det er trist å skulle forlate en prosess som jeg var kommet godt i gang med og med mange veldig, flotte kollegaer, forteller Kvam.

Christl Kvam har vært fylkesmann i Oppland i 11 måneder.

Nasjonale utfordringer

Men selv om Kvam sier hun har en jobb hun trives veldig godt med i Oppland, ble ønsket om å ta fatt på store nasjonale oppgaver for stort.

– Når du blir utfordret på nasjonale oppgaver som statssekretær, så var det en jobb jeg ikke kunne takke nei til, sier Kvam.

Fylkesmannen skal altså inn i Arbeids- og sosialdepartementet, et veldig spennende departement, hevder Kvam.

– Det er et departement med langt over en tredjedel av statsbudsjettet under seg, og dette med omstilling og arbeidsplasser, NAV, velferdsordninger og flyktninger er store og viktige oppgaver jeg gleder meg til å jobbe med.