NRK Meny
Normal

Furuberg sykmeldt fra jobben

Merete Furuberg er på nytt rammet av kreft, og derfor sykmeldt fra vervet som leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Merete Furuberg

RAMMET AV KREFT PÅ NY: Merete Furuberg har blitt behandlet for kreft både i 2000 og i 2013.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Furuberg fortalte selv om sykdommen i en pressemelding i dag. Der forteller hun at hun nå starter cellegiftbehandling på Radiumhospitalet.

– Fordi jeg nå skal til behandling med cellegift, før en eventuell operasjon, vil jeg være redusert både fysisk og psykisk. Å være leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag krever full innsats, og det kan jeg ikke yte i denne perioden, skriver Furuberg.

Furuberg har en arvelig genfeil som forårsaker kreft, og hun har vært behandlet for kreft tidligere, både i 2000 og i 2013.

Merete Furuberg (61) er fra Grue og har vært leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag siden 2010.

Politisk nestleder Arne Lofthus fungerer som leder den tiden Furuberg er sykmeldt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mishandlet familien i 20 år

    En Kongsvinger-mann i 60-åra er tiltalt for å ha mishandlet kona og de to barna sine i over 20 år. I følge tiltalen ble både kona og barna utsatt for fysisk og psykisk vold. Kona måtte se på at mannen slo barna og barna så moren bli mishandlet.

  • Brann i garasje i Brumunddal

    Ingen ble skadd da en garasje til en bedrift i Nordåsvegen i Brumunddal tok fyr i formiddag. Brannvesenet opplyser at brannen nå er slukket.

  • Innbrudd i hus i Løten

    I løpet av natta har det vært innbrudd i et hus i Løten. Her er det stjålet diverse elektronikk, vin og kontanter. Det var ingen hjemme da innbruddet ble begått.