NRK Meny
Normal

Nybygda heier på Hilde

Et nesten stappfullt klubbhus i Nybygda i Ringsaker venter i spenning på hva klubbens egen Hilde GP kan klare på dagens 10 km i Torino.

Knut Ellefsæter, Nybygda
Foto: Ola Bjørlo Strande, NRK

Et hundretalls klubbmedlemmer samlet seg i klubbhuset i dag tidlig, foran storkjerm og med to marsipankaker med "Heia Hilde" på.

- Vi har tro på at Hilde kan ta medalje i dag. I hvert fall blir det hederlig innsats, slo de bomsikkert fast før start.

 

Katrine Hodde og Eva Marie Maurud Buraas
Foto: Ola Bjørlo Strande, NRK

Skolebarna i bygda hadde fri for å delta på festen, sammen med klubbens "grand old man", Ole Ellefsæter. Barna stilte med plakater og bannere med "Heia Hilde" på.

Også ordfører Thor Lillehovde var på plass før start, og hadde tatt på seg spanderbuksene. Han spanderte marsipankakene til ære for bygdas langrenns-stolthet, Hilde Gjermundshaug Pedersen.

- Uansett hvordan det går blir Hilde ikke sparket ut av klubben, lovte leder i skigruppa, Knut Ellefsæter.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Store deler av kommunestyret i Nordre Land er kritiske til en sammenslåing av barnevernstjenesten i Land-kommunene og Gjøvik. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.