NRK Meny
Normal

Blir gjenkjent etter sommerjobb i 2008

Marit Glærum hadde sommerjobb som sædtapper for seks år siden. Nettsaken fra samme år får stadig nye lesere - via Facebook.

Marit Glærum

Det var slik Marit Glærum ble «kjent» for snart seks år siden. Sommerjobben som sædtapper ga henne en god del oppmerksomhet den gang, og har fortsatt å gjøre det i ettertid også.

Foto: Rannveig Urdahl / NRK

– Først og fremst er det en mellomting mellom finurlig og litt ubehagelig og ekkelt at folk er så interessert i saken. Det har jo noe med ordbruken å gjøre at folk synes det er så festlig, sier Marit Glærum.

I 2008 ble en nettsak med et noe uvanlig innhold publisert på NRK sine sider. Glærum, opprinnelig fra Ilseng, hadde en sommerjobb litt utenom det vanlige. Hos Norsvin på Hamar brukte hun sommerdagene på å bidra til avlsarbeid for svin – ja regelrett å tappe grisesæd som skulle selges videre til produsenter i inn- og utland.

Selve akten foregår i en binge med en stålbukk, fantomet, som fungerer som en falsk purkerygg for den ivrige råna. Det er ikke vanskelig å få grisen i det rette humøret.

Utdrag fra nettsaken fra 2008

– «Toppår» i fjor

Nettsaken dukker stadig opp igjen på Facebook, og det ser ut til at det er i de tider folk søker på sommerjobber den blir aktuell. For litt over et år siden ble den spredt gjennom programmet Hallo P3, under fanen «lytternes verste sommerjobber».

Våren 2014 er intet unntak for den populære nettsaken, bare på de tre siste dagene har saken fått over 20.000 treff, de fleste fra Facebook. 82 prosent av klikkene mellom 5. april og 5. mai stammer fra det sosiale nettstedet, i tillegg kommer antakelig en del inn via direktelenker delt på e-post.

Selv forklarer Marit at hun valgte å stå fram i media med sin spesielle sommerjobb, men at dette er en jobb andre gjør hver dag.

Marit Glærum

I dag jobber Marit ved Animalia, et fagsenter for kjøttbransjen. Hun er odelsjente og skal etter hvert ta over hjemgården.

– Det er nok ingen som vil gå ut på den måten jeg gjorde, det er forståelig. Saken har hatt en tendens til å dukke opp i mai/juni. Det har kommet igjen hvert år, men 2013 var et toppår, for å si det sånn. Det blir spennende å se om det blir en like heit sak i år, sier hun blidt.

Blir gjenkjent på grunn av jobben

Til tross for at det er flere år siden navnet hennes ble synonymt med sædtapperjobben, hender det fortsatt at hun blir gjenkjent. Sist gang det skjedde var i påska.

– Jeg gikk tur hjemme på Ilseng og møtte en som sa «er ikke du hu derre Marit, du hadde en artig sommerjobb for noen år sida du!». Det er en knagg folk bruker for å henge meg på, men jeg opplever bare vittigheter i forbindelse med det, sier Glærum.

Jobben ved Norsvin hadde hun to somre, i tillegg til litt ekstrajobbing i juleferier og lignende. Jobben var ikke helt fremmed for odelsjenta, som etter hvert skal overta hjemgården.

– Jeg jobber nå i Animalia, som er et fagsenter for kjøttbransjen, jeg har holdt meg i bransjen. Så jobben var ikke en avsporing, nei, sier Glærum.

Hun forteller lattermildt at hun har vært inne på tanken å ta kontakt med Norsvin for å få til en slags avtale, siden hun stadig dukker opp som «reklameplakat». Responsen plager henne ikke, men hun er takknemlig for at spamfilteret på Facebook tar seg av de mer slibrige meldingene som innimellom har dukka opp.

– Hvis det er noe som er ubehagelig, så er det der, men som oftest er det bare artige kommentarer.