Full alarm etter gasslekkasje

16 personer ble evakuert etter en gasslekkasje i en bolig i Hamar sentrum i ettermiddag. To personer har blitt eksponert for gassen og er tatt med til sjukehus for sjekk.

Gasslekkasje i Hamar sentrum - måtte evakuere 16 personer

EVAKUERT: 16 personer ble evakuert fra Hamar sentrum i ettermiddag etter en gasslekkasje.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Det var klokka 11.50 meldingen om gasslekkasjen midt i Hamar sentrum kom inn til brannvesenet i byen.

Alle tilgjengelige nødetater rykket ut til stedet og 16 personer ble umiddelbart evakuert fra hjemmene sine. Det ble satt opp sperringer fra Hamar sjukehus til Grønnegata.

– Det er litt uklart hvordan det ble lekkasje i gassbeholderen, men den skal ha blitt tatt med inn i bygget fra en parkeringsplass i nærheten. I det den ble fraktet så oppsto det en lekkasje, forteller operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Pål Andersen.

To til sjukehus

Det skal ha vært hydrogengass i beholderen som fikk en lekkasje. To av dem som ble evakuert har blitt eksponert for gassen og ble sendt til sjukehus.

– De har dratt i seg noe gass og vil bli sjekket og tatt blodprøver av for å se om de har fått noen skader av dette, forteller Andersen.

– Er det lov å ta med slike gassbeholdere inn i bygninger?

– Det blir sjekket nå og gjort noen undersøkelser om dette. Det har blitt sagt at gassen skulle brukes til å fylle noen ballonger i forbindelse med et arrangement, sier Pål Andersen.

Laster Twitter-innhold

Får flytte tilbake

Brannvesenet gikk raskt inn i bygget med to røykdykkere og fikk fjernet gassbeholderen. Den er nå sikret og gasslekkasjen er stoppet.

Dermed kan beboerne straks flytte tilbake.

– Vi har vært inn i bygget og luftet godt, så nå kan beboerne flytte inn igjen. Vi har nå kontroll og sperringene vil bli opphevet, forteller operasjonslederen.