NRK Meny
Normal

Frykter svindel av rallypublikum

Politiet utelukker ikke at flere kan ha blitt svindlet i Lillehammer i helga. Lørdag kveld oppdaget kunder at det var festet et deksel over kortleseren på en minibank på Lilletorget.

Der har det de siste dagene vært ekstra mye mennesker på grunn av Rally Norway.

Og lørdag kveld ble det funnet utstyr som ligner på såkalt skimming-utstyr på minibanken som ligger på Lilletorget i byen. Det skriver VG Nett.

Ikke koblet til ledninger

Men politiet tviler på at dette var utstyr som kunne tappe andre kunder for penger.

- Etter at dekselset ble fjernet så kunne minibanken brukes igjen som normalt. Det var ikke koblet ledninger til dekselet, så vi tviler på at noen kunne bruke det til å lese av opplysninger fra bankkortet, sier operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt, Geir Stavheim.

Saken vil bli etterforsket videre i morgen.

- Da håper vi å få svar på om dette er skimmingutstyr eller om det var en dårlig spøk, sier Stavheim.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten.. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.