NRK Meny
Normal

Frykter norsk rally-konkurranse

Rally-arrangørene i Sverige er bekymret for konkurransen med Norge. I år har både publikumsbesøket og omsetningen under Rally Sverige gått ned på grunn av Rally Norway.

 

Rallybannere i Hagfors
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Se TV-reportasjen: Svenskene frykter norsk rally konkurranse

Alt om:

Rally Norway 2007

Gunilla Hilmarsson
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Turistvert i Expo Hagfors, Gunilla Hilmarsson,  har i år fått merke konkurransen med Norge om rally-publikummet. Det er langt færre nordmenn som reiser til Sverige for å se rally i år enn det har vært tidligere, forteller hun.  

- Vi kjemper om det samme publikummet, og gjester som har reist til Sverige i flere år, velger Norge, nå som dere har fått en egen runde, sier hun.

Vil samarbeide

Men arrangørene i Norge ønsker ingen konkurranse med svenskene om rally-publikummet. Siw Solberg, bookingansvarlig i "Reiser og Opplevelser", tror mer på samarbeid enn kniving.

- Sammen har vi mulighet til å styrke arrangementene og utfylle hverandre, sier hun.

Når det gjelder kampen om rally-publikummet, mener hun både arrangører på norsk og svensk side må tenke større, og jobbe for å trekke til seg publikummere fra hele europa.

Og med mange publikummere er det store penger å tjene. Bare i rally-byen Hagfors omsettes det for 13, 5 millioner kroner de få dagene VM-runden varer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.