Normal

Frykter narko-sommer

Lederen av ungdomsbasen i Lillehammer frykter en sterk nyrekruttering til stoffmiljøet i byen i sommer. Politiet i byen har opplevd en tredobling av narkosaker i år.

Av: Torvild Sveen og Dag Åsmund Larsson

Atle Granberg sier det i år er spesielt mange personer i narkomiljøet som har sterk påvirkningskraft på ungdom.

- Dette er folk som er veldig overbevisende når de snakker med ungdom. De går foran i narkomiljøet og bidrar til at flere blir nysgjerrige på narkotika, sier Granberg.

- Ting er blitt synlige for svært mange ungdommer, sier Granberg.

- Jeg får meg stadig nye overraskelser når jeg kommer i kontakt med ungdommer i dette miljøet, sier lederen for ungdomsbasen.

- Akseptert

Han får også støtte fra en av de som tidligere var med i miljøet.

Ei jente vi snakket med kom inn i narkomiljøet som 13-åring. Det startet med hasj og endte med heroin. Nå er hun under behandling.

- Ungdom møter typer som er hekta. Men de er populære i miljøet. Samtidig mottar dopmiljøet ungdom på en vennlig måte. Her kan alle være seg sjøl, uten at de mobbes og så videre, sier hun.

Tredoblet

Tallet på narkotikasaker i Lillehammer er tredoblet de fem første månedene.

Politistasjonssjef Bjørn Bergundhaugen sier de i år har behandlet over 100 narkotikasaker. På samme tid i fjor var tallet 34 saker.

- Vi har ikke mottatt melding om at det vil være noe større aktivitet blant ungdom i sommer. Men vi har beredskapen klar dersom det skulle utvikle seg, sier Bergundhaugen.

Han mener årsaken til økningen i antall saker er at politiet bevisst har jobbet med saker som dreier seg om bruk, besittelse og omsetning av narkotiske stoffer.