NRK Meny
Normal

Frykter køer på E6

Fra i morgen tidlig blir det omkjøring og nedsatt fartsgrense to steder på E6 i Stange. Bilister frykter kø.

E6-omlegging
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

 

Utbyggingen av nye E6 i Stange er godt i gang og tirsdag morgen legges vegen om på to steder.

Ved avkjøringen til Tangen ved Vikselv skal det bygges en ny firefelts bru over elva, og trafikken ledes over på en midlertidig bru det neste halve året. Fartgrensen blir samtidig satt ned til 50 kilometer i timen.

Tre kilometer lenger nord blir det også en omkjøring. Der skal det bygges en undergang for vilt, og fartsgrensen her blir satt ned til 60 kilometer i timen mens arbeidene pågår.

Køer på E6 i Stange

På grunn av sprengningsarbeider blir trafikken på E6 stengt i korte perioder. Nå blir det i tillegg nedsatt fart på to omkjøringsstrekninger.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

- Tror bilistene har forståelse

Bilister vi har pratet med i dag frykter at omleggingene vil føre til køer i området, men prosjektleder Terje Halbakken i Statens Vegvesen beroliger bilistene.

- Jeg tror trafikken kommer til å gå rimelig bra. Vi har problemer med avviklingen av søndagstrafikken, men jeg tror ikke de trafikkreguleringene vi innfører nå vil gjøre dette verre, sier Halbakken.

Trafikkstans på grunn av sprengning

Halbakken mener bilistene har vært utålmodige med tanke på utbyggingen av E6. Han tror derfor at de har forståelse for at trafikken må reguleres i de to årene anleggsarbeidene pågår.

Fra før er hastigheten satt ned til 70 kilometer i timen på hele anleggsstrekningen fra Skaberud til Kolomoen. I tillegg blir trafikken stanset helt med jevne mellomrom på grunn av sprengningsarbeider.

Halbakken sier dette ikke har ført til store trafikkproblemer så langt.

E6-omlegging

Mandag formiddag ble omkjøringsveien ved Vikselv gjort klar.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK
 • Skulle til Bergen med et flyttelass

  Sjåføren av en lettbil blir anmeldt etter at vegvesenet avdekket at tilhengeren hadde en defekt ramme (bildet). Kontrollen foregikk på Kalplassen i Nord-Aurdal. Bilen skulle helt til Bergen med et flyttelass, og ble avskiltet.

  Lettbil-tilhenger, defekt ramme
  Foto: Statens vegvesen