NRK Meny

Frykter for inngrep i Mesnaelva

Mesnaelva Vel og støttegruppen bevar Mesnaelva og Kroken frykter at Eidsiva vil gjøre alvorlige inngrep i elva.Leder i vannutvalget i Mesnaelva Vel, Eivind Falk sier til Gudbrandsdølen Dagningen sier at vegarbeider og bygging av ny dam ved Kroken planlegges før konsesjonen skal revideres i 2022. Han hevder arbeidene nå gjøres helt bevisst for å komme strenge regler i forkjøpet. Eidsiva sier at de er pålagt av NVE å gjøre utbedringer på grunn av flomsikkerhet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har avsluttet i natt arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg