NRK Meny
Normal

Frp fjerner ulven fra forvaltningsplanene

Uten motstand eller debatt har Frps landsmøte vedtatt et program der ulven ikke inngår i forvaltningsplanene for rovdyr.

Ulv på Langedrag. Voksen hannulv

Frp vil fjerne ulven fra norsk natur.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

«Vi ønsker et rikt plante- og dyreliv i Norge. Det bør søkes opprettholdt en bestand av ørn, bjørn, gaupe og jerv. Forvaltningen av denne må skje lokalt der en har forutsetningen for å vurdere situasjonen, og derfor må prioriterte rovdyrsoner avvikles, heter det ifølge Nationen i den vedtatte teksten».

Ulv ikke ønsket

Partiet ønsker heller ikke soneforvaltning av noen av de store rovdyrene. Det legges ikke skjul på at ulven ikke er ønsket i Norge:

– Vi ønsker ulven dit pepper'n gror, sa Frank Sve fra Møre og Romsdal på landsmøtets første dag.

Partiet vil også at grensekryssende rovdyr skal regnes med i den norske bestanden, og at staten skal pålegges å gi full erstatning til grunneiere, næringsdrivende, eller andre som lider tap som følge av statens overordnede rovviltforvaltning.

Den eneste som tok ordet i forbindelse med vedtaket om ulv, var Ida Gårseth Hov fra Troms: – Jeg er for et nasjonalt dyrepoliti, men i denne saken er det bare en ting å si: Lad og skyt! (NTB)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lastebil av veien

    En lastebil har kjørt av vegen på Riksvei 15 cirka 2 kilometer nord for Lalm. Trafikken kan passere forbi stedet.

  • Kongsvinger tapte

    Kongsvinger ishockey tapte 1-4 hjemme mot Sparta i kveld. Hjemmelaget tok ledelsen, men gjestene fra Sarpsborg ble for sterke utover kampen.

  • Beruset mann bortvist

    En beruset mann ble lørdag ettermiddag bortvist fra Lekeland i Hunndalen. Det melder politiet i Innlandet. Det var de ansatte som reagerte på mannen, og politiet ble varslet.