NRK Meny
Glåmdal tingrett
Foto: Linda Vespestad / NRK

Frifunnet for økonomisk utroskap

Oppsummert

Mann tiltalt for grovt økonomisk utroskap mot sin tidligere arbeidsgiver, en bank, og dokument forfalskning. Han skal ha gitt 20 banklån på ca. 30 mill kr til personer uten betalingsevne. Han nekter straffskyld. Nå er han frifunnet på alle punkter.

 • Fengsel for økonomisk utroskap

  En glåmdøl er dømt til åtte måneders fengsel for to tilfeller av grovt økonomisk utroskap og åtte tilfeller av dokumentforfalsking, men er frifunnet for 28 tilfeller av det samme. Fire måneder av straffen gjøres betinget med en prøvetid på fire år.

 • Vil at tiltalte frifinnes

  Forsvarer Lars Chr. Sunde mener at mannen som er tiltalt for økonomisk utroskap bør frifinnes. Mannen nekter for å ha endret papirer slik at kunder fikk lån. Han tilsto i avhør, men Sunde mener det skjedde fordi han trodde det ville gi mildere straff.

 • Vil ha fengsel for eks-bankansatt

  Aktor Richard Røed la ned påstand om fengsel i et år og fire måneder for glåmdølen som er tiltalt for grovt økonomisk utroskap. Den tidligere bank-ansatte nekter straffskyld, men aktor var klar i sin prosedyre at han mener den tiltalte er skyldig.

 • Utsetter ikke rettssaken

  Glåmdal tingrett har bestemt at rettssaken mot mannen som er tiltalt for grovt økonomisk utroskap ikke blir utsatt. Forsvarer Lars Chr. Sunde ville bl.a. at politiet skulle undersøke om lånekundene kjente hverandre. Han begjærte derfor saken utsatt.

 • – Burde oppdaget feil

  Mannen som er tiltalt for økonomisk utroskap burde ha oppdaget feil i dokumenter, sier leder for den interne granskingsgruppen i banken der tiltalte jobbet. – Dokumenter som ble brukt til å gi lån var såpass åpenbart uriktig at han burde ha sett det.

  Glåmdal tingrett
  Foto: Linda Vespestad / NRK