NRK Meny
Normal

Frich gir ikke opp skole-kampen

Dovre Ap hadde fortsatt håp om en treårig utdanning på Dombås mandag kveld, men fylkesledelsen avviste nok en gang at det ville skje. Nå lover lederen i Dovre Ap omkamp.

Fylkesledelsen i Arbeiderpartiet

Fra venstre: Synnøve Brenden, fylkesleder Kjersti Stenseng, gruppeleder for Arbeiderpartiet på fylkestinget Kjetil Lundemoen og fylkesordfører Gro Lundby.

Foto: Geir Røed / NRK

– Du kan være helt sikker på at det blir utmeldinger nå.

Det sier leder i Dovre Ap, Øyvind Frich. Mandag kveld møtte fylkesledelsen i Arbeiderpartiet i Oppland kommunestyrerepresentanter som er i ferd med å melde seg ut av partiet, etter striden om skolestrukturen i Nord-Gudbrandsdal.

Ingen endring hos ledelsen

Etter lengre tids arbeid for å få på plass en treårig videregående utdanning på Dombås, fikk Aps lokallag på Lesja og Dovre ikke kravene oppfylt, da avgjørelsen skulle tas i desember i fjor. Fylkestinget vedtok en ettårig løsning på Dombås, noe som ikke falt i god jord hos lokalpolitikerne.

Ledelsen inviterte seg sjøl opp til Dombås, noe Frich i forkant av møtet mente burde bety at de hadde noe håndfast å komme med. Men det viste seg å ikke stemme.

Fylkesordfører Gro Lundby sa i forkant av møtet at det ikke ville være noe som kunne rokke ved den avgjørelsen som allerede er tatt.

– Det er ikke på vår agenda å løfte denne saken opp igjen i Fylkestinget, vi har et vedtak som er demokratisk fattet, det er vårt utgangspunkt nå. Så håper vi jo å bygge vegen positivt videre med dovringene, vi vil jo ha de med på laget videre.

– Må se det positive

Fylkesordføreren ønsker at man nå skal se det positive i det eksisterende vedtaket.

– Det er tross alt tre fag som skal være her på Dombås og flere elever enn tidligere kan bo hjemme det første året. Det er et positivt utgangspunkt synes jeg.

Det er ikke trøst nok for Frich, som ikke ser kampen som tapt ennå.

– De vil måtte endre på det, for vi vil få tak i de nødvendige underskriftene, som danner grunnlaget for å få en allerede vedtatt sak opp igjen i Fylkestinget. Det skal vi greie å skaffe.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND