NRK Meny
Normal

Fratatt retten til å være lege

Overlegen fra Hedmarken som er siktet for utpressing, trusler og seksuelt krenkende oppførsel mot unge jenter, er nå fratatt retten til å være lege.

Sjukehuset i Elverum

Overlegen som er sagt opp fra stillingen sin på sykheuset i Elverum, har også mistet retten til å være lege.

Foto: NRK

Det har Statens helsetilsyn bestemt. I går ble det kjent at han også er sagt opp fra jobben som ovelege ved sykehuset i Elverum.

-Alvorlig sak

- Allmennheten kan ikke lenger ha tillit til mannen som lege etter det som har kommet fram i etterforskningen. Det som har kommet fram av opplysninger i saken hittil, er av en så alvorlig karakter at det svekker tilliten til legen.

Det sier avdelingsdirektør Gorm Grammeltvedt i Helsetilsynet.

Statens helsetilsyn har tilbakekalt autorisasjonen som lege på grunn av atferd som anses uforenlig med yrkesutøvelsen.

Uforenlig atferd

Legen har erkjent straffeskyld i en rekke forhold, og Helsetilsynet mener allmennheten etter dette ikke kan ha tillit til mannen som lege. Legen ble sagt opp fra stillingen sin i forrige uke.

- Legen har erkjent straffskyld i en rekke forhold, og Statens Helsetilsyn mener allmennheten etter dette ikke kan ha tillit til mannen som lege. Vi mener at det foreligger et tilstrekkelig grunnlag for å konkludere med at vedkommende ikke oppfyller vilkårene for å inneha autorisasjon som lege.

Det sier avdelingsdirektør Gorm Grammeltvedt i helsetilsynet:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skadeverk på biler i Hamar

  I løpet av natta er det gjort skadeverk på to parkerte biler i Hamar sentrum. Det ber også stjålet en del verdier fra bilene. Sakene blir anmeldt, skriver politiet på Twitter.

 • Vinningskriminelle med handleliste

  To menn fra Romania er tatt på Romerike, med et større parti tjuvgods og lister med adresser til butikker i Hedmark og Oppland. Romerikes Blad omtalte saken først. Det er beslaglagt tjuvgods for 252.000 kroner. Mennene er varetektsfengslet i 2 uker.

 • Flere læreplasser i Innlandet

  Antallet læreplasser øker i Hedmark og Oppland. Mangel på læreplasser gjør at elever på yrkesfag ikke får fullført utdanninga si med opplæring i bedrift. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaken er glad for utviklingen som nå skjer.

  Torbjørn Røe Isaksen
  Foto: Roald Marker / NRK