NRK Meny
Normal

Fra mobbeofre til TV-stjerner

Tvillingsøstrene Vita og Wanda Mashadi (25) vokste opp på Skotterud, og ble mobbet fordi de skilte seg ut. Nå jobber de i Oslos moteverden og har sin egen TV-serie.

Vita og Wanda Mashadi

NRK Hedmark og Oppland møtte Vita og Wanda Mashadi på kaffebar i Oslo innimellom jobb og TV-opptak. Søstrene er travle etter at TV-serien om hverdagslivet deres har gjort dem til kjendiser.

Foto: Vibecke Wold Haagensen

Det startet med at tvillingsøstrene, med foreldre fra Iran, deltok i Robinsonekspedisjonen. Så tok Noman Mubashir fra NRK kontakt. Han ville lage en serie om venninnegjenger med utenlandsk bakgrunn.

– Men da sa vi at det holder med oss. Og det gjorde det.

Mobbet for nesene sine

Nå har de delt livet sitt med TV-seerne gjennom en sesong med sju episoder, og innspillingen av den neste sesongen er i gang.

– Vi synes vi har fått godt fram hvem vi er. Ja, vi virker kanskje overfladiske fra utsiden, men vi er morsomme, vi er lekne, og egentlig helt vanlige, sier Wanda og Vita Mashadi.

Vita og Wanda

Vi synes vi har fått godt fram hvem vi egentlig er, sier Wanda og Vita.

Foto: NRK

De filmes i leiligheten de deler på Strømmen, på trening, på jobb, mens de lager mat og på reiser. De har ikke noe problem med å vise seg fram, verken på TV eller på sosiale medier.

Men nesene sine har de aldri likt å vise fram.

Gjennom hele barndommen og deler av ungdomstida på Skotterud fikk de høre daglig at de var stygge, nesene var store som nebb, de ble kalt horer og negere. Det gjorde noe med selvbildet. Nå har begge to operert nesene sine.

– Når man bestandig får høre at noe ikke ser bra ut, så blir det et kompleks.

Vita og Wanda Mashadi

Wanda og Vita ble mobbet under oppveksten på Skotterud. Det satte spor.

Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK

Har lagt det bak seg

Det er ikke ofte søstrene besøker Skotterud der de vokste opp. Selv om det er mange gode minner, husker de mest av den vonde perioden.

– Når vi kjører forbi ungdomsskolen er det vondt.

Mobberne har de ikke hørt noe fra etter at de ble kjent gjennom TV-serien. Bortsett fra noen gutter som har skrevet på sosiale medier at de kanskje var med på det, og at de i så fall beklagert.

– Det er ikke sånn at vi ønsker at noen skal legge seg flate eller lage noe styr ut av det. Vi forteller bare vår historie. Mobbingen er en del av fortiden.

Vita og Wanda

Tvilinngsøstrene Wanda og Vita er veldig glad de hadde hverandre i den vanskelige perioden.

Foto: Privat

Er gjerne forbilder

Men hvis de nå er forbilder for yngre jenter ønsker de at det skal være på grunn av det de har gått gjennom, ikke på grunn av hvordan de kler seg eller lever i dag.

– Vi vil være forbilder fordi vi har gått gjennom noe tøft og kommet oss fint ut av det, sier Vita og Wanda.

De vil gjerne vise at alle er mennesker, uansett hvordan de ser ut og oppfattes. At alle gjør feil og dummer seg ut, at man godt kan ønske å fikse på utseendet sitt uten å være et dårlig menneske av den grunn.

Elsker klær og mote

Begge jobber full tid i motebransjen. Wanda er butikksjef på Marc Jacobs i Oslo og Vita har nettopp begynt i ny jobb hos MagMaLou på Frogner der hun skal jobbe med sosiale medier, innkjøp og nettbutikk.

Vita og Wanda

Bruk tiden på de få som bryr seg, er rådet fra søstrene Wanda og Vita Mashadi.

Foto: Fra serien "Vita og Wanda" / NRK

Rådet til unge jenter som blir mobbet er å bruke tiden med de få som bryr seg, om det så er kusiner, fettere og familie, eller den ene vennen.

– De personene, eller den ene personen, er gull verdt, sier Vita og Wanda.

Sesong 2 av TV-serien skal handle mer om motebransjen de jobber i, og kanskje kjærligheten. Men ingen av dem har kjæreste.

– Nei, det var det da. Vita er på datern, kanskje det kommer med i serien.