NRK Meny
Normal

Fra de mollstemte skoger på Innlandsscenen

Tre hedmarksmusikere gjemmer seg bak navnet «Fra de mollstemte skoger». – Først finner vi et dikt fra Hedmark, så snekrer vi melodi og arrangement.

Trioen Fra de mollstemte skoger.

MUSIKK FRA HEDMARK: Gruppa Fra de mollstemte skoger på Innlandsscenen.

Det var interessen for folkemusikk i Hedmark som førte Annar By fra Elverum, Tove Hagen fra Rendalen og Hege Nylund fra Trysil sammen.

Da de i 2008 bestemte seg for å jobbe sammen, var det med et ønske om å tonesette dikt av forfattere fra Hedmark. De valgte å kalle seg «Fra de mollstemte skoger».


Se tidligere konserter fra Innlandsscenen!

I 2012 ga de ut sitt første album «Så lengi du kjæm att», i august kom albumet «Kvisk åt meg». Her er det tekster av blant andre Ove Røsbak, Hans Børli, Einar Skjæraasen, Karin Sveen og Halvor Floden.

– Inspirasjon til det melodiske materialet får vi blant annet fra norsk/svensk visetradisjon og den kraftfulle, rufsete og ofte mollstemte tradisjonsmusikken i Hedmark. Dette synes vi passer diktene godt for korte, etterlengtede somre, lange vintre og milevis med skog har satt sitt preg på både diktningen og musikken.

Nå skal gruppa spille konserter før de konsentrerer seg om et nytt album.

– Flotte dikt

Gruppa mener dikterne fra Hedmark er gode.

– De er jordnære og dype samtidig, sier Hege Nylund.

De kan finne dikt i diktsamlinger, like det, og ta det med i gruppa.

– Deretter snekrer vi melodi og arrangement.

De spiller forskjellige instrumenter og synger stort sette trestemt på alle låtene.

– Det er rett og slett vanskelig å synge trestemt mens man spiller et instrument! sier Tove Hagen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 3000 på ulvedemonstrasjon

  Cirka 3000 personer møtte fram foran Stortinget for å vise sin støtte for ulven og motstand mot regjeringens ulvepolitikk.Tore Hauge fra Rena var blant dem som fikk mest oppmerksomhet. – Både jeg og kona har fått føle på hvordan det er å fronte ulven.

 • Sterk start av Quarcoo

  Sprinter Jonathan Quarcoo fra Elverum fikk en flott start på sesongen, da han i dag vant stevnet Bassen sprint i ettermiddag. Vinnertiden på 60-meteren ble 6.77, ett hundredels sekund bak personlig rekord.

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her