NRK Meny
Normal

Fotballhelten hjem til mamma

GRAN (NRK): Etter at han egenhendig senket Kroatia i gårsdagens EM-kvalifiseringskamp i fotball, synes Jo Inge Berget det var godt å komme hjem til mamma.

Jo Inge Berget drikker kaffe ved kjøkkenbordet hjemme. Sitter i sofa med hund.

HOS MOR: Jo Inge Berget er hjemme hos mora si, Kari Alm Berget, dagen etter kampen der Norge sikret seg tre viktige poeng i EM-kvalifiseringen mot Kroatia i går kveld.

– Jeg har det veldig bra i dag. Det har vært en fin natt!

Og det er kanskje ikke så rart. Uttalelsen kommer jo fra Jo Inge Berget, 24-åringen som på meget elegant vis ble den store helten da Norge passerte Kroatia på tabellen i EM-kvalifiseringen.

Godt å komme hjem

Jo Inge Berget bor til vanlig i Malmø der han spiller for den svenske klubben. Men etter innsatsen i landskampen i går kveld ble det litt mer styr enn han er vant med.

– Det er alltid godt å dra hjem til mamma. Jeg slapper godt av her og klarer å koble av. Det er her jeg er født og oppvokst så det er klart det er godt å dra hjem iblant, forteller driblefanten fra Gran på Hadeland.

24-åringen, som hvert øyeblikk fyller 25 år, skal bruke dagene hjemme hos moren godt.

– Vi skal feire litt. Jeg har ei tante i nabohuset her som hadde bursdag i går, og siden jeg snart har bursdag blir det pølsefest i kveld!

Jo Inge Berget

FANSEN KREVDE SITT: Jo Inge Berget ble naturlig nok midtpunktet hos fansen etter kampen mot Kroatia i går kveld. Da var det godt å komme hjem til Gran litt seinere på kvelden.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Måtte gråte en skvett

Mor og søsken var selvsagt på kampen på Ullevål i går. Og det er ikke vanskelig å hverken se eller høre at hun er stolt av sønnen i dag.

– Jeg har det jøtt bra i dag! Det er jo spesielt å ha en gutt som scorer for landslaget mot et lag som vi kanskje trodde vi skulle tape mot, sier Kari Alm Berget dagen derpå.

Kari Alm Berget

STOLT MOR: Det ble overveldende mye følelser for mor Kari Alm Berget da sønnen scoret mot Kroatia i går. – Jeg måtte gråte da han scoret nummer to i går, innrømmer hun.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Og hun innrømmer at det ble mye følelser da et nesten fullsatt Ullevål hyllet sønnen etter scoringene, spesielt det andre målet.

– Det var godt å ha mine to andre unger i nærheten da han scoret for andre gang. Jeg måtte låne skuldra til de to og grine litt, rett og slett, sier Kari.

Og det å få sønnen hjem til Gran etter kampen i går kveld var fint.

– Jo Inge elsker å sparke fotball, og han prater endel om fotball, men han liker å prate om andre ting også, så vi koste oss og hadde det hyggelig, avslutter den stolte mor Kari.

Berget 2-0 mot Kroatia

SKJEGGEBRØLET: Gårsdagens helt, Jo Inge Berget etter en av sine to scoringer som sendte Norge forbi Kroatia på tabellen i EM-kvalifiseringen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix