NRK Meny
Normal

Fosheim meieri solgt til naboen

TINE Meieriet Fosheim er solgt til Fosheim Sag- og Høvleri AS for 2,55 millioner kroner. Overtakelsen skjer 1. november.

Tine Fosheim i Vestre Slidre

TINE Fosheim i Vestre Slidre er solgt til Fosheim Sag- og Høvleri AS.

Foto: Tine

Naboen kjøpte meieriet og skal utvikle eiendommen gjenniom utleie til andre næringer, skriver TINE i en pressemelding i dag.

Lokal ost på meieriet

Kjøperen bor og driver på gården som grenser inn til meieriet. I tillegg driver han et relativt stort byggevarehus.

Kjøperen vil utvikle meieriet til utleievirksomhet for andre næringer og en av leietakerne er Wangensteen som skal flytte produksjonen av lokal ost fra Fagernes til meieriet.

TINEs meieri- og distribusjonsvirksomhet på meieriet ble avsluttet i mai . Mange meierier har blitt borte gjennom åra. I 1980 var det 178 meierier, i 2010 var det 43 igjen.

Les også: Melkebønder tvinges til å legge ned arbeidsplasser

Demonterer utstyr

Nedlegging av meierivirksomheten på Fosheim i Røn i Valdres er et ledd i omfattende effektivisering TINE har gjort på Østlandet, der meieriene i Sarpsborg, Odal og på Fosheim alle er nedlagt og meieri- og distribusjonsvirksomheten er overført til andre meierianlegg.

I tiden fram mot overtakelsen skal alt meieriutstyr på Røn demonteres. Noe skal til andre meierier i TINE og noe skal selges til inn- og utland.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND