Hans Bjone (55) er savnet i Algerie

Statoil offentliggjorde i kveld navnene på de fem savnede nordmennene i In Amenas. Hans Bjone fra Hadeland er blant dem.

Hans Bjone

Hans Bjone fra Hadeland er blant fem savnede nordmenn etter terrorangrepet i gassinstallasjonen i In Amenas i Algerie.

Foto: KJETIL ALSVIK/Afp/Statoil/NTB scanpix

Klokken 19.30 søndag kveld kunne Statoil-sjef Helge Lund fortelle at situasjonen for fem nordmenn fortsatt er uavklart. Noen timer senere, klokken 22, offentliggjorde Statoil navnene på de savnede etter terrorangrepet på gassinstallasjonen i In Amenas.

Gift og med barn

Blant dem er 55 år gamle Hans M. Bjone, som har jobbet som Production Manager i Statoil siden 2009, og med arbeidssted i In Amenas JV.

Han jobbet i Nordsjøen som production supervisor i Statoil fra 1993 til 2009.

Bjone skal være gift og ha to barn.

Beredskap

Ordføreren i Gran, Knut Magnar Lehre, kunne tidligere i dag fortelle at de har hatt kontakt med familien.

– Vi har vært i kontakt med familien sammen med kommunelegen og fastlegen. Familien sier de er fornøyd med hjelpen de har fått av kommunen og av Statoil, men at de vil takle denne situasjonen på egen hånd, enn så lenge, sa han.

I tillegg er en prest i Brandbu en del av kriseteamet.

Lehre er usikker på om familien har reist til Statoils pårørendesenter. 55-åringen har ikke gitt livstegn fra seg siden gisselaksjonens aller første dag, onsdag, da han hadde en kort samtale med kona si på telefonen.

Støtter familien

Han opplyste da at han var tatt av gisseltagerne, men skal ikke ha sagt stort mer. Søndag ettermiddag er fortsatt skjebnen uviss for Bjone.

– Et kriseteam på Hadeland er i beredskap for å støtte familien, i tilfelle det skulle komme dårlige nyheter om Bjone, sa Lehre.

Politiet i Vestoppland sier de ikke har fått informasjon om Bjone er i live eller ikke. I Algerie er fem nordmenn fortsatt savnet etter gisselaksjonen som i går ble bekreftet avsluttet av algeriske myndigheter.

Leter videre

Lørdag kom ytterligere tre nordmenn seg i sikkerhet, og er flydd hjem til Norge. Norsk UD leter fortsatt etter de savnede norske Statoil-arbeiderne i In Amenas.

De andre savnede er:

Victor Sneberg (56) Sandnes, Rogaland
Alf Vik (43), Grimstad, Aust-Agder
Thomas Snekkevik (35), Austerheim, Hordaland
Tore Beck (58), Bergen, Hordaland

Statsminister Jens Stoltenberg sa før helgen at vi må være forberedt på dårlige nyheter. Også Statoil har uttrykt dyp bekymring for de gjenværende nordmennene.

Minst 23 gisler skal være drept, og det er ventet at algeriske myndigheter vil oppdatere det endelige dødstallet i løpet av søndag.