NRK Meny
Normal

Fortsatt uten spor etter 21-åring

Venner og familie av den savnede 21-årige brumunddølen leter fortsatt i Ringsakerfjellet. Så langt har de ikke funnet noen spor.

Leteaksjon Ringsakerfjellet
Foto: Kurt Johan Sivertsen / NRK

I følge Hamar Arbeiderblad har politiet fått nye opplysninger om at brumunddølen kan befinne seg i fjellet fortsatt. Det vil ikke politiadvokat Cathrine Fossen bekrefte overfor NRK.

Hun sier politiet istedet vil fortsette vitneavhør av 21-åringens omgangskrets. Politiet sitter i møte nå for å avgjøre hva de skal gjøre videre.

Innstilte leteaksjonen

21-åringen skal ha etterlatt en 28-år gammel kamerat ved Gammelkoia i Åstdalen fredag kveld. Han skal ha tatt bilnøklene og forsvunnet til skogs. Den 28 år gamle kameraten gikk fem mil til Brumunddal. Først søndag ble 21-åringen meldt savnet.

Leteaksjon i Ringsakerfjellet
Foto: Kurt Johan Sivertsen / NRK

Natt til mandag og hele mandagen ble det gjennomført omfattende leteaksjon. Politiet holder alle muligheter åpne for hva som kan ha skjedd. Da politiet ikke fant mannen der de mente det var naturlig å kunne finne han innstilte de letingen og fortsatte etterforskningen.

Lensmann i Ringsaker Thor Haugen sier til Hamar Arbeiderblad at det gjennom ulike avhør i går kom opplysninger som tilsier at brumunddølen fortsatt kan befinne seg i Ringsakerfjellet. Han vil ikke si hva slags opplysninger det er. Det er opplysninger som politiadvokat Cathrine Fossen ikke kan bekrefte.

Privat leteaksjon

- Vi har ingen tips om hvor 21-åringen kan befinne seg. Opplysningene om at han skal kunne befinne seg i Ringsakerfjellet er helt ukjente for meg, sier Cathrine Fossen.

I går starta familien til den savnede brumunddølen sin private leteaksjon. 20 personer deltok i aksjonen. I dag blir den private leteaksjonen bli tatt opp igjen på nytt. 10 venner og familie av den savnede deltar i letinga i Ringsakerfjellet.

Brumunddal Røde Kors Hjelpekorps organiserer letinga. I ettermiddag kommer trolig flere fra Røde Kors til leteområdet. Det blir da tatt stilling til om det skal søkes i og ved Åstelva.

Leteaksjon i Ringsakerfjellet
Foto: Kurt Johan Sivertsen / NRK

Politiet bistår ikke i leteaksjonen

Politiet har ingen planer om å bistå i denne leteaksjonen.

- Vi har ikke fått noen opplysinger som gjør at vi finner det nødvendig å bistå i den leteaksjonen, sier Cathrine Fossen. Politiet skal ha et møte midt på dagen i dag der de skal vurdere hva de skal gjøre videre i saken.

- Vi har ingen konkret mistanke i noen retning. Vi etterforsker alle spor og alle tenkelige alternativer, sier Cathrine Fossen.