NRK Meny
Normal

Politiet tause om hva som skjedde da mann ble skutt og drept

Verken Spesialenheten for politisaker eller politiet vil foreløpig si noe om hendelsesforløpet skytedramaet i Ottestad i Stange lørdag, der en mann ble drept og en politimann alvorlig skadet.

Døra til avdøde i Ottestad

ETTERFORSKER: Den avdøde møtte politiet i døra og skjøt mot dem. Politiet skjøt tilbake og mannen ble skutt og drept. En politimann ble alvorlig skadet.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Det var lørdag formiddag at politiet dro ut til en boligblokk i Ottestad i Stange etter en bekymringsmelding fra en bekjent av en 38 år gammel mann om at vedkommende virket ustabil.

Vil foreløpig ikke si noe

Da politiet ankom leiligheten i Gotlandsveien ble de møtt i døra av 38-åringen som avfyrte et skudd, og en politimann ble truffet. En annen politimannen besvarte skuddet og 38-åringen ble drept.

Skyting på Ottestad

DØDE: En mann ble drept og en politimann ble alvorlig skadet i skyteepisoden.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Spesialenheten for politisaker etterforsker saken, men har foreløpig sagt svært lite om det som skjedde. De vil ikke si noe om det ble avfyrt kun to skudd eller hva slags våpen den drepte hadde. Det skal være snakk om et håndvåpen.

– Vi driver fortsatt med etterforskning, og kan kanskje si noe mer om hva vi har funnet ut i slutten av uka eller i neste uke, sier etterforskningsleder i Spesialenheten, Olav Kjetil Moe.

Foreløpig obduksjonsrapport klar

Den foreløpige obduksjonsrapporten av den drepte mannen er klar, men Spesialenheten venter på den endelige rapporten før de sier noe mer om hvor han ble truffet og om han var ruset.

Politiet i Vestoppland etterforsker den delen av saken som dreier seg om hva den drepte gjorde, men politiadvokat Joakim Sopp Onsrud er også svært tilbakeholden med opplysninger.

– Vi er midt oppi en alvorlig etterforskning der vi driver med vitneavhør og følger opp tekniske undersøkelser. Vi har vært i kontakt med mange personer i forbindelse med rundspørring, men jeg har ikke oversikt over hvor mange og vil heller ikke si noe om hva de har forklart, sier Sopp Onsrud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To på rad for Kokslien

  Mikko Kokslien fra Søre Ål vant for andre dag på rad da han seiret i lørdagens kombinertrenn i kontinentalcupen i Colorado. Truls Sønsthagen Johansen fra Elverum ble nummer to fredag, og fulgte opp med en sterk tredjeplass lørdag.

 • Adam varmer opp for Sting

  Stjernekampvinneren Adam Douglas, som er bosatt på Harestua, skal varme opp for selveste Sting under årets jazzfestival på Kongsberg. Konserten arrangeres torsdag 5. juli, melder arrangøren i en pressemelding søndag morgen.

  Adam Douglas
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Tatt med narkotika i Trysil

  Politiet stoppet en mann i 20-åra i Trysil natt til søndag. Han virket ruset, og politiet fant mindre mengder av narkotika på mannen. Sak blir opprettet, skriver politiet i Innlandet på Twitter.