NRK Meny
Normal

Fortsatt med i EM-medaljekampen

Landslagstrener Christian Berge fra Elverum har fått håndballentusiaster til å klype seg i armen under EM. For Norge er fortsatt ikke ute av medaljekampen.

Christian Berge

SPENT: Christian Berge får mye ros for ledelse av landslaget i håndball under EM.

Foto: Fisker, Claus / NTB scanpix

Mandag kveld ble det riktignok ikke mer enn et poeng å hente etter uavgjort 31-31 mot Makedonia.

Berge etter opphentingen: – De viser en enorm fightervilje

Onsdag venter en avgjørende kamp mot Frankrike, som kan bety semifinalespill.

Kom skjevt ut

Landslagstrener Christian Berge sier etter kampen at Makedonia var et vanskelig lag, og Norge møtte motbakke i store deler av kampen. De kom skjevt ut i første omgang, da de lå under, men kom tilbake etter pausen.

– Det var motvind i dag. Guttene viser en enorm fightervilje som de skal ta med seg videre. De viser en høy klasse på moralsiden. Det er et bra lag vi møter. Det er mange stjernespillere som skaper problemer for oss, sier trener Christian Berge til NRK etter kampen.

Norge henta inn Makedonias fem-målsledelse etter andre omgang, men måtte likevel ta til takke med et poeng etter uavgjort.

Henta opp fra Elverum

Christian Berge, som kom til Elverum som spillende trener i 2008. Han ble henta opp som landslagstrener etter å ha trent Elverum til å bli av de beste håndballagene i Norge.

- Dette må bare oppleves

Og han var aktuell som landslagstrener lenge før han sa ja.

Elverum-treneren vil vente med drømmejobben på landslaget

I 2014 ble han midlertidig landslagssjef etter Robert Hedin, men beholdt jobben etter prøveperioden.

Dette er mannen som skal ta håndballgutta til Qatar-VM

Under EM i Polen har han med seg tre tidligere spillere fra sin tid i Elverum. Magnus Gullerud fra Skarnes, Petter Øverby fra Elverum og Andre Lindbo fra Elverum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Senter konkurs

    Romanifolkets/taternes senter i Kongsvinger er konkurs. Senteret begjærte selv oppbud, forteller advokat Geir Langhelle, som er oppnevnt som bostyrer, til Glåmdalen. Gjelda er anslått til å være på omkring en halv million kroner, men dette er uavklart.

  • Innbrudd i Alvdal

    I løpet av natt er det stjålet diesel, varmeovner og armatur fra en anleggsplass i Alvdal. Politiet har undersøkt åstedet.

  • Lavere bompengesatser i Innlandet

    Regjeringen har vedtatt å kutte bompengegjelden med 500 millioner kroner i 2017. For Hedmark og Oppland betyr dette rundt 145 millioner kroner noe som berører bomtakstene på E 6, E 16 og riksvei 4. Tilskuddet betyr at gjennomsnittstakstene blir redusert med rundt 10 prosent.