Fortsatt ingen tatt for drapet i Søndre Land

Politiet arbeider med fullt trykk for å finne ut hvem som står bak drapet på Nils Olav Bakken (49).

Hundepatrulje på vei inn til funnstedet.

FUNNET I SKOGSOMRÅDE: Levningene av den drepte 49-åringen ble funnet sterkt forbrent i et skogsområde i Søndre Land lørdag 3. september.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Vi får god bistand fra Kripos i saken, og vi har fortsatt god beredskap fra lokalt politi, sier politiadvokat Kristian Johansen til NRK.

Lørdag 3. september klokken 19.30 ble Nils Olav Bakken fra Dokka i Norde Land funnet død i et bål i et skogsområde på vestsiden av Randsfjorden i nærheten av Fluberg bru i nabokommunen Søndre Land.

Politiet har flere spor å gå etter i saken, blant annet elektroniske spor både fra mobiltelefonen til den drepte og et videokamera ved en bensinstasjon på ruta mellom mannens bolig og funnstedet.

Politiadvokat Kristian Johansen

FLERE TEKNISKE SPOR: – Politiet har gjort flere tekniske funn, sier politiadvokat Kristian Johansen.

Foto: LARS ERIK SKREFSRUD / NRK

– Vi vil gå gjennom flere tekniske spor, men jeg vil ikke kommentere noe nærmere angående hva slags spor dette dreier seg om nå, sier Kristiansen til NRK.

– Det gjenstår mange avhør

Politiet har satt mange etterforskere på saken. Denne uken kommer de til å gå gjennom både den tekniske og taktiske delen av etterforskningen med store ressurser.

– Vi er ikke ferdige med å undersøke funnene som er gjort, og det gjenstår mange avhør, sier politiadvokaten til NTB.

Den siste sikre observasjonen av avdøde er klokken 15.30 lørdag 3. september. Han ble da sett hjemme i sine egen hage på Dokka. Fire timer senere ble han funnet død i nabokommunen.

49-åringen tilhørte et rusmiljø, og rusmiljøer både i Oslo og på Dokka er av interesse for politiet.

– Vi tar fortløpende avhør og driver fortsatt og kartlegger miljøet rundt den drepte, sier Kristiansen.