NRK Meny
Normal

Fortsatt ingen spor etter savnet nederlender

Det er nå tre måneder siden det siste sikre sporet etter nederlenderen som er savnet i Trysil. Fortsatt er mannen sporløst borte.

Nederlender savnet i Trysil

Mannens bil ble funnet forlatt ved en skogsbilvei i Ljørdalen i september. Mannen er fortsatt ikke funnet, og politiet ønsker tips fra folk som kan ha sett ham.

Foto: Privat/politiet

Siden 17. september har politiet lett etter en nederlender med kinesisk utseende i Trysil. Politiet fikk da tips om at en bil hadde stått parkert ved en skogsbilvei i Ljørdalen i en lengre periode.

Mysterium

Det ble satt i gang en leteaksjon etter eieren av bilen, som ble avsluttet forholdsvis raskt, fordi skogsområdet her er stort og mye tydet på at bilen hadde stått parkert her siden midten av august.

Leteaksjon i Ljørdalen i Trysil

Lensmann, Lasse Kalvø, i området der mannen trolig har forsvunnet.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

– Det er et mysterium. Vi lurer veldig på hva har skjedd med ham, og vi liker jo å få svar på det vi undrer oss over, sier lensmann i Engerdal, Lasse Kalvø.

I bilen til mannen fant politiet blant annet noen vannkanner og noe tørrmat, noe som underbygger det mannen fortalte sin familie før han forlot Nederland et par – tre dager før den 20. august: Han skulle på overlevelsestur.

Han kom til Norge via Danmark og Sverige, men hvorfor han valgte Ljørdalen som turområde er usikkert. Ifølge Kalvø var nederlenderen ikke turvant.

Siste sikre spor

Det siste sikre sporet man har er elektronisk spor fra mobilen til mannen i Ljørdalen rundt 20. august.

– Det er lenge siden. Vi har fått ut den informasjonen som er mulig å få ut fra der ifra enn så lenge. Det har ikke gitt oss noe nærmere svar på hvor han er, sier Kalvø.

Politiet har mye kontakt med familien, og de var på besøk i Trysil få dager etter at mannens bil ble funnet. De tar forsvinningen tungt.

– De har det ikke greit. De har en bror som plutselig har blitt borte, og føler nok en del angst og frustrasjon i forbindelse med dette. De har et sterkt ønske om å få svar på hva som har skjedd.

(Saken fortsetter under bildet.)

Leteaksjon i Ljørdalen, Trysil

Det ble satt i gang en leteaksjon da mannens bil ble funnet forlatt.

Foto: Torstein Bårdseng/Norske Redningshunder

Politiet har ingen formening om hva som kan ha skjedd mannen etter at han forlot bilen i Ljørdalen.

– Det blir bare spekulasjoner, sier Kalvø.

En ting er sikkert, og det er at området der bilen sto forlatt er stort og øde. Man kan gå i flere dager uten å møte folk. Det er også svært nær svenskegrensa.

Hver dag

Fortsatt sjekker politiet jevnlig om det er noe aktivitet på mannens mobil og bankkonto, men foreløpig har ikke dette gitt resultater.

De har kontakt med jegere i området der mannens bil ble funnet, men ingen har sett spor etter ham. De har også gått ut med bilde av mannen, men fortsatt er mannen borte.

– Saken henger med oss hele tiden, og vi jobber med den hver dag. På dette tidspunktet så kan vi ikke gi opp med å finne ham.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang