Den drepte minnet med blomster og lys

Med lys og blomster ble den drepte 49-åringen fra Dokka minnet i kveld. Ingen er pågrepet for drapet og politiet kartlegger alle bevegelsene i timene før han ble funnet drept.

Blomster og lys utenfor den dreptes hus

BLOMSTER OG LYS: Folk har lagt blomster og har tent lys utenfor den dreptes hus på Dokka.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Fem dager har gått siden Nils Olav Bakken ble funnet drept ved en skogsbilvei i Søndre Land.

Politiet kartlegger alle kontakter og bevegelsene til Nils Olav Bakken i timene før han ble funnet drept lørdag. Både mobildata og videoovervåking kan bidra til nye spor.

Venninne av drapsofferet: – Han fikk øks gjennom døra, men var ikke redd

Kartlegger miljøet

Den drepte var rusmisbruker og var tilknytta rusmiljøet i nærmiljøet på Dokka. Siden vitner har forklart at han også av og til var i Oslo og i kontakt med rusmiljøet der, kan det være aktuelt å avhøre noen i miljøet der også som en del av etterforskningen.

Politiet kartlegger rusmiljøet og prøver å finne alle de kontakter som den drepte har hatt. Politiadvokat Kristian Johansen sier de ikke er ferdig med den delen av etterforskningen.

Det er for tidlig å si om det er en lokal gjerningsmann eller ikke, sier han.

Vitner skal ha fortalt at den drepte tidligere har hatt gjeld til noen, men politiet har ingen opplysninger om at han hadde gjeld til noen rett før han ble drept.

Kristian Johansen

INGEN MISTENKTE: Politiadvokat Kristian Johansen sier de ikke har noen konkret mistenkte i saken enda.

Foto: NRK

Vi skal gå gjennom opplysningene om at han hadde gjeld. Akkurat nå vet vi ikke noe om at det er knytta opp mot gjerningstidspunktet eller de siste dagene før han ble drept, sier Johansen, som likevel ikke utelukker at det har med gjeld å gjøre.

Vitner skal også ha opplyst at den drepte tidligere skal ha følt seg truet, men politiet knytter heller ikke det nå opp mot gjerningstidspunktet.

Politiet til NRK: Drapsofferet skal ha følt seg truet

Kripos gjorde tirsdag ettermiddag undersøkelser ved den dreptes bopel på Dokka

FLERE TIPS: Politiet kan ikke si om 49-åringen ble drept hjemme eller et annet sted enda.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Går gjennom mobil og videoovervåking

Politiet har funnet mobiltelefonen til den drepte, men Kristian Johansen vil ikke si noe om hvor den ble funnet. Den blir nå gjennomgått for elektroniske spor.

Det blir også opptak som ble gjort fra videoovervåkningskameraet som er på en bensinstasjon i nærheten av der 49-åringen bodde. Om han ble drept i boligen eller et annet sted vil heller ikke politiet si noe om enda.

Kartlegger alle kontakter den drepte har hatt

SJEKKER KAMERA: Politiet sjekker om dette kameraet kan ha fanget opp noe som kan oppklare saken.

Foto: Erlend Moe / NRK

Politiet er ganske så sikre på at den siste vitneobservasjonen som ble gjort av den drepte var klokken 15.30, sier Kristian Johansen.

– Møtte Bakken på lørdag

Nå ønsker politiet å komme i kontakt med folk som kan ha sett Nils Olav Bakken rett før det tidspunktet. De ønsker også kontakt hvis noen har sett ham i bil med andre personer lørdagen.