NRK Meny
Normal

Fortsatt 2000 uten strøm i Hedmark og Oppland

Store mengder snø den siste tiden fører til at fortsatt 1000 abonnenter er uten strøm i Hedmark og Oppland.

Strømbrudd

MYE SNØ: Stort snøfall fører til at flere tusen kunder er uten strøm i Hedmark og Oppland, natt til onsdag. Dette bildet er fra strømbruddet på Sørlandet tidligere i januar.

Foto: Jon Anders Skau / Agder Energi

– Årsaken er store mengder tung og våt snø som har kommet ned gjennom tirsdagen, som har lagt seg oppå de store snømengdene vi allerede har fått. Det fører til at trær faller over eller bøyer seg ned mot strømnettet, sier kommunikasjonsansvarlig Ragnhild Børresen Abrante, i Eidsiva Energi til NRK.

Fortsatt mange uten strøm onsdag

Ved 04:30-tiden natt til onsdag var nesten 2200 av selskapets kunder i de to fylkene uten strøm. Sent tirsdag kveld var på det meste rundt 5000 kunder strømløse.

Klokka 6.30 opplyste Abrante at 2000 fortsatt var uten strøm.

Også abonnenter på Hadeland ble rammet. På det meste var over 1000 av Glitre Energis kunder uten strøm. De skal ha fått den tilbake onsdag morgen, skriver avisa Hadeland.

Eidsiva har kalt inn ekstra mannskaper for å få strømmen tilbake igjen.

– Eidsiva har satt beredskap slik at vi har ekstra mannskaper som jobber døgnet rundt både ute og inne med å feilsøke slik at kundene skal få tilbake strømmen så fort som mulig, sier Abrante.

Hvor lang tid vil det ta før alle får strømmen tilbake?

– Det er vanskelig å si. Noen feil er enkle å rette, mens andre feil er mer krevende å rette. Det er krevende forhold for våre mannskaper ute med veldig mye snø, forklarer hun.

– Hold avstand til kraftlinjer

Hun advarer folk mot å nærme seg strømlinjer som ligger nede.

– Det er veldig viktig å holde god avstand til kraftledninger nå. Med store mengder snø kan luftledninger få farlig lav høyde over terrenget. Det er også viktig at man informerer barn og unge om dette, sier Abrante.

Hun ber folk som ser noe unormalt eller linjer som ligger nede ta kontakt med nettselskapet.