NRK Meny
Normal

Forsvarte norgesmestertittelen

Roger Ottosen ble i kveld norgesmester i feltskyting, for andre år på rad. Det er første gang noen har klart å forsvare tittelen.

Roger Ottosen

NORGESMESTER: Roger Ottosen fra Toten er norgesmester for andre år på rad.

Foto: Jan Åge Gjerstad

Landsskytterstevnet 2014 ble avslutta på best mulig vis for skytterne fra Hedmark og Oppland. Norgesmesterskapet i feltskyting for senior ble i kveld avholdt og det ble stor dramatikk på stadionen.

– Jeg hadde bare med meg 35 skudd inn på standplass. Jeg trodde det skulle holde i massevis, men det ble for lite, sier Roger Ottosen.

Han skyter for Vestre Toten skytterlag og er den første i historien som har klart å forsvare en norgesmestertittel i feltskyting.

To omskytinger

Ottosen skjøt tolv treff og åtte innertreff i finalen. Dette gjorde at han måtte ut i omskyting med tre andre skyttere. Der skjøt han tolv treff og ti innertreff. Skytteren måtte ut i nok en omskyting, som ble noe dramatisk.

Ottosen hadde for lite ammunisjon og måtte løpe ut av standplass for å hente mer. Han fikk samlet seg, skjøt tolv treff og ti innertreff og ble norgesmester.

– Dette var stort, sier han.

Ottosen forteller at pulsen var helt lik i første og andre omskyting.

– Jeg klarte å holde det under kontrollerte former, og det var nok det som redda situasjonen, sier han.

Flere prestasjoner

Fornøyde

VINNERE: Roger Ottosen (t.v.) forsvarte NM-tittelen i feltskyting, mens Ola Tore Dokken (t.h.) ble Skytterkonge for andre gang i går.

Foto: Jan Åge Gjerstad

Også Øystein Johnsen fra Stange og Romedal skytterlag og Rune Kjølgård fra Lillehammer skytterlag gjorde det godt. De havnet på en delt 6. plass, med tolv treff og seks innertreff.

I går ble Ola Tore Dokken fra Nordre Land skytterkonge for andre gang. Første gang han tok tittelen var for ti år siden.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bompengesvikt på nye E6

    Trafikken i bomstasjonene på nye E6 i Gudbrandsdalen er lavere enn forventet, skriver GD.I snitt passerer 4 500 kjøretøy i døgnet bomstasjonene mellom Frya og Sjoa. Beregninger lå fra 5 300 til 6 400 kjøretøy. Det betyr milliontap for bompengeselskapet.

  • Bil i grøfta i Redalen

    En bilfører slapp unna uten alvorlige skader, i en utforkjøring på riksveg 4 i Redalen ved firetida i morges. Ifølge politiet skal han ha svingt unna en rev. Føreren ble tatt hånd om av helsepersonell.

  • Tok fyr i ei seng

    En person fikk lettere brannskader på fingre, etter at det tok fyr i ei seng i et hus i Åsmarka i Ringsaker ved 4-tida i morges. Ifølge politiet er årsaken mest sannsynlig et varmeteppe. Brannen ble slukket av folk i huset.