NRK Meny
Normal

Forsvareren besøker gården fredag

Advokat Geir Lippestad besøker fredag gården som Anders Behring Breivig leide på Åsta i Åmot.

Vålstuen gård

Forsvarer Geir Lippestad besøker Vålstuen gård fredag uten sin klient.

Foto: Jo E. Brenden / Scanpix

Geir Lippestad, Anders Behring Breiviks forsvarsadvokat

Geir Lippestad

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Lippestad som forsvarer den terrorsiktede 32-åringen, vil sammen med sine advokatkollegaer reise til Vålstua gård for å danne seg et bedre bilde av forholdene på gården hvor 32-åringen laget terrorbomben.

– Det er viktig for oss å se nærmere hvordan det er der med våre egne øyne, sier Lippestad til Aftenposten.

Foregår uten Behring Breivik

Etter befaringen, som vil foregå sammen med en politimann, vil den terrorsiktedes forsvarer møte pressen for å fortelle hva som blir hovedlinjene i forsvarernes arbeid frem mot rettsaken.

– Dette vil være de viktigste linjene og det vi kommer til å jobbe mest med frem mot hovedforhandlingene, sier Lippestad.

Politiet har tidligere bestemt at det ikke er nødvendig med en befaring på gården hvor Behring Breivik er med.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.