NRK Meny
Normal

Forsvarer: Minst fem personer har sett den drepte lørdag

Politiet mener nå at Nils Olav Bakken ble drept natt til lørdag 3. september – mange timer tidligere enn de før har sagt. Forsvarer til drapssiktet kvinne reiser tvil ved politiets vurdering.

Nils Olav Bakken

DREPT: Nils Olav Bakken fra Dokka ble drept i Dokka i begynnelsen av september i år. Politiet går nå imot flere vitneobservasjoner, og mener han ble drept natt til 3. september.

Foto: Privat / Politiet

Torsdag ettermiddag sier politiet i Innlandet at de flytter antatt drapstidspunkt tilbake nesten ett døgn. Mens de tidligere har ment siste sikre observasjon av Nils Olav Bakken var natt til 4. september, mener de nå at drapet skjedde natt til 3. september.

To av de siktede personene, en kvinne i 40-årene og en mann i 30-årene, var i en konfirmasjon lørdag 4. september.

Mener vitner må huske feil

Politiadvokat Kristian Johansen sier at det er etterforskningen totalt sett som gjør at de endrer tidsvinduet og nå flytter drapstidspunktet.

– Det er en samlet vurdering av hele etterforskningsmaterialet i saken.

Johansen påpeker at de har hatt denne teorien den siste tiden.

– Det er riktig at det er vitner som skal ha sett avdøde lørdag ettermiddag. Vi mener ikke det er feil at de har observert avdøde, men vi mener ut fra materialet at det er feil tidspunkt, at de husker feil og har tatt feil av tiden.

Må snu om

Politiet mener nå at den siste sikre vitneobservasjonen var utendørs på Dokka cirka klokken 16 fredag, gjort av en politibetjent på vei hjem fra jobb.

Kristian Johansen sier at politiet nå må endre kurs.

– Det betyr at vi nå må snu oss litt om, og jobbe ut fra et annet tidspunkt, også ut fra vitneobservasjoner.

Advokat Arnor B. Ilstad, Dokka

KRITISK: Forsvarer til en av de tre siktede i drapssaken, Arnor B. Ilstad, er svært kritisk til politiets vending. Ifølge hans egen undersøkelse har fem vitner sett den avdøde etter tidspunktet politiet mener han ble drept.

Foto: Knut Øyvind Hagen / NRK

Reiser tvil om politiets arbeid

Forsvarer for den siktede kvinnen i 40-årene, Arnor B. Ilstad han er særdeles overrasket. Han reagerer på politiets vending i saken, siden det det er flere vitner som har sett avdøde lørdag 3. september. Nå i ettermiddag har han kontaktet flere av vitnene i saken, og de står fast på sin forklaring.

– Jeg har gjort mine egne undersøkelser, og det er minst fem personer som sier de har sett ham lørdag aften 3. september, og har grunnlag for det. Så jeg er sannelig ikke sikker på hvordan man skal tolke dette grepet fra politiets side.

Han sier at man få tillate seg å reise tvil ved den vurderingen som politiet nå kommer med, siden den er helt ny.

Jeg må få få stille spørsmålstegn for hvordan man flytter drapstidspunktet etter de siktede. Jeg er ikke glad for det.