NRK Meny
Normal

Forsvarer mener dommer er habil

Forsvareren til den hovedtiltalte mora i Alvdals-saken mener P4 sin nyhetssak om en av meddommerne ikke gir grunnlag for en ny rettssak.

Tinghuset i Elverum

Det blir neppe noen ny rettsak her i Tingretten i Elverum

Foto: Mette Finborud Børresen

Er det som journalisten sier så er det uheldig, men neppe inhabiliserende. Er det som dommeren sier er det totalt uproblematisk

Steffen Brandstad, forsvarer

Ikke advokatmat

Forsvareren til den hovedtiltalte mora i Alvdals-saken sier han neppe kommer til å forfølge saken.

- Dette er påstand mot påstand mellom journalisten og meddommeren. Er det som journalisten sier så er det uheldig, men neppe inhabiliserende uansett. Er det som dommeren sier er det totalt uproblematisk, sier forsvarer Steffen Brandstad.

- Forferdelig sak

I følge P4 skal meddommeren i Alvdal-saken ha sagt at «dette har vært en forferdelig sak å følge», til deres journalist. Journalisten skal ha stilt spørsmålet i lobbyen på Hotel Central i Elverum, der både journalisten og meddommeren bodde.

I dag slo VG opp at uttalelsen kan gjøre meddommeren inhabil med den konekvens at rettssaken må gjennomføres i Tingretten på nytt.

- Fullstendig tillit

Dommer Tom Urdahl sier P4 sin nyhetssak er tatt ut av enhver sammenheng. Journalisten skal ha stilt et spørsmål til meddommeren som hun nikket bekreftende på, men det var ikke en kommentar til at Alvdal-saken er fæl, sier Urdahl.

Tom Urdahl

Dommer Tom Urdahl mener saken ikke vil få noen konsekvenser.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Journalisten ba om et intervju, noe meddommeren korrekt sa at hun ikke ville stille opp på. Meddommeren henviste videre til oss fagdommere, men P4 har ikke kontaktet oss for noen kommentar, sier hoveddommer Tom Urdahl.

Han er klar på at saken absolutt ikke får noen konsekvenser for meddommeren, eller at det er noe grunnlag for å behandle rettssaken på nytt.

- Meddommeren har ikke uttalt seg om saken, som hun også har vært drillet til å ikke gjøre. Jeg har fullstendig tillit til min meddommers integritet, sier Urdahl.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND