Første stikk til HamKam

HamKam 2 slo Valdres i den første opprykkskampen til 2. divisjon.

Valdres - HamKam2

Sterk vind preget kampen.

Kampen i Valdres lørdag ettermiddag endte 1-3, og HamKam 2 tok dermed det første stikket i kampen om opprykk.

Det ble en kamp som var sterkt preget av mye vind og vanskelige spilleforhold. Særlig i 2. omgang da Valdres FK fikk motvind.

HamKam2 var det beste laget i 1. omgang, men klarte ikke å lage mål. Målvakt Kai Erik Rundbråten hadde flere gode redninger og holdt Valdres inne i kampen.

0-0 ved pause

Valdres hadde også flere overganger i 1. omgang som de ikke klarte å utnytte. Dermed stod det 0-0 etter første omgang.

HamKam var best også i 2. omgang. Fire minutter ut i andre omgang scoret Thomas Øverby for HamKam2, men ti minutter før full tid utlignet Ole Andreas ulven for Valdres og skapte ny spenning i kampen.

Rett før full tid ble det 1-2 ved Kjetil Martinsen, og på overtid lagde Olav Tuelo Johannesen seiersmålet for HamKam 2.

HamKam-trener Vegard Skogheim synes kampen er helt greit.

- Vi er hakket best fram til vi får 1-0. Da detter vi litt i huene våres, og orker ikke gjøre den jobben som skal til for å vinne. Men etter 1-1 er vi med igjen, sier Skogheim til NRK.

Ser lyst på returoppgjøret

Trener for Valdres FK, Atle Johannessen, sier det er klønete av Valdres å slippe inn de to siste målene. Han mener også at kampen blåste bort i andre omgang.

Men til tross for tap ser han lyst på returoppgjøret.

- HamKam var ikke bra, så dette klarer vi på lørdag, avslutter Johannesen.

- Det er ingenting som er avgjort og vi må jobbe like skjerpet som i dag, sier Skogheim.

Neste lørdag møtes de to lagene på Børstad til den avgjørende kampen om opprykket.