NRK Meny
Normal

Håper på internasjonal suksess

Selskapet EveryCare i Nordre Land har utvikla et alarmsystem som skal gi personer med demens et bedre liv.

Selskapet EveryCare fra Nordre Land har utvikla et nytt alarmsystem som skal gi demente et bedre liv.

Dementavdelingen på Landmo omsorgs- og rehabiliteringssenter er den første i landet som tar i bruk et nytt høgteknologisk alarmsystem. Det er ment å gi beboerne større sikkerhet, og de ansatte mer tid til omsorg.

Det er selskapet EveryCare i Nordre Land som har utvikla systemet i samarbeid med dementavdelingen på Landmo.

Når en alarm utløses, tikker det inn ei melding på inn på de ansattes smarttelefoner. Det gir pleierne oversikt og dermed mindre behov for låste dører.

Samarbeid med lokale helsemyndigheter

– Det gir brukere i eldreomsorgen større mulighet til å få rask og riktig hjelp når de trenger det, forteller Audun Amdahl, omsorgssjef i Nordre Land kommune.

Thomas Wærner

AMBISIØS: Thomas Wærner håper på internasjonalt gjennombrudd.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

EveryCare har samarbeidet tett med lokale helsemyndigheter og er sikre på at nyvinningen vil bli en internasjonal suksess. Selskapet med 16 ansatte har klare ambisjoner om å vokse.

– Om 10 år håper jeg vi har begynt å selge EveryCare i utlandet, sier faglig leder Thomas Wærner.

(Se video om hvordan systemet fungerer øverst i artikkelen.)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.