NRK Meny
Normal

Forsøkte å redde jente etter terrorangrep

Sykepleier Hilde Monica Sømoen fra Åsnes havnet midt i kaoset etter terrorangrepet i Nice og forsøkte forgjeves å redde livet til et lite barn.

Lastebilen i Nice i dagslys

KAOTISK: Mange nordmenn befinner seg i Nice og forteller om kaotiske tilstander under terrorangrepet. Sykepleier Hilde Monica Sømoen forsøkte å hjelpe ei skadet jente.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Afp

Det var VG som først skrev om den dramatiske historien til Hilde Monica Sømoen som er fra Åsnes, men bor i Elverum og jobber på sykehuset.

Hun er i Nice med sin far der de har en leilighet på strandpromenaden.

– Panikk

Minst 84 mennesker ble drept da en lastebil kjørte rett inn i folkemengden på strandpromenaden Promenade des Anglais i går kveld.

De var ute for å se på fyrverkeriet i forbindelse med Frankrikes nasjonaldag, men på grunn av den store folkemengden valgte de å gå tilbake til leiligheten før det var ferdig. På vei dit hørte de smell, og plutselig kom folk skrikende og løpende mot dem.

Mann går forbi eiendeler i Nice

DØDE: Minst 84 mennesker ble drept i angrepet.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– De hadde panikk i blikket, de skrek, det var kaotisk, forteller Sømoen til VG.

Hun og faren løp mot leiligheten, og da de kom dit så de døde og skadede ligge i gata.

Forsøkte å redde barn

Hun er anestesisykepleier og løp bort for å se om hun kunne hjelpe. Noen forsøkte å få liv i ei lite jente på 3–4 år, og Sømoen begynte å hjelpe til.

– Jeg prøvde å redde henne, men dessverre klarte vi ikke det. Det var vondt. Vi hadde ikke utstyr til å kunne redde henne. Foreldrene sto hele tiden i nærheten. Det var forferdelig å gi dem beskjeden om at det ikke gikk så bra, sier Sømoen til VG.

Hun forteller at hun er sterkt preget av det som har skjedd, og sier at ingen kan sette seg inn i det de opplevde.

Mange i Nice

Svært mange nordmenn var i Nice i går. Mange forteller om dramatiske øyeblikk der noen var i umiddelbar nærhet av lastebilen, mens andre forsøkte å komme seg tilbake til hotellet i kaoset.

Ordfører i Søndre Land, Terje Odden, befant seg i en sidegate da de skjønte at noe hadde skjedd.

– Det var ingen som egentlig skjønte hva som hadde skjedd akkurat da. Det var bare helt kaotisk, så vi visste ikke hva som hadde skjedd før vi kom tilbake til hotellet.