NRK Meny
Normal

Fornyet tillit til røde Bersvend

SV har gjort et dårlig valg, men i Tynset går partiet mot strømmen. Der er SV det største partiet, og går fram hele 13 prosentpoeng.

Bersvend Salbu

Bersvend Salbu er en av få SV-ordfører i landet.

Foto: Privat

SV-ordfører Bersvend Salbu (42) er populær i Tynset. Så populær at også Høyre støttet Salbu som ordfører før valget.

Han ble ordfører for fire år siden, og ble SVs første ordfører i Tynset. Nå blir det fire nye år på Salbu.

– Helt utrolig

Partiet fikk 29,4 prosent av stemmene, fram 13. Arbeiderpartiet fikk 22 prosent, fram 5,9. Høyre fikk 11,9 prosent av stemmene. Salbu er svært fornøyd med valgresultatet for SV.

– Det er helt utrolig. Det er nesten så jeg ikke tror på det sjøl. Nesten 30 prosent og 8 kandidater. Jeg forstår det ikke, men jeg er utrolig glad.

Landsoversikten viser at SV har fått 4 prosent av stemmene, tilbake 2 prosentpoeng. Resultatet for SV i Tynset er trolig det beste i hele landet.

– Det er veldig bra. SV er framtidas parti. Det er bare å stå på.

– Men dette er vel like mye et Bersvend-valg som et SV-valg?

– Det er vel en kombinasjon. Jeg håper at jeg har vært med på å bryte ned noen myter om hva SV er.

– Trist at Halvorsen går av

SV-leder Kristin Halvorsen offentliggjorde i kveld at hun går av som leder i vår. Salbu har fått hilsninger fra partiledelsen i Oslo.

– Det er store lykkønskninger der. Jeg har fått veldig mange hyggelige meldinger fra fjern og nær. Det setter jeg pris på, men det er et skår i gleden at SV gjør det så dårlig på landsbasis og at Kristin går av. Det synes jeg er synd, for hun er en veldig god partileder.