NRK Meny
Normal

Fikk forkortet avtale om mottak til tre år

Våler Arbeiderparti mener å ha klart å forkorte avtalen om transittmottak fra ti til tre år.

Våler-ordfører Kjell Konterud.

Våler-ordfører Kjell Konterud mener det er viktig å få en evaluering av transittmottaket på Haslemoen etter tre år.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

- Etter å ha fått hjelp fra sentrale politikere tror vi at vi har fått til en reduksjon på avtalen, sier leder i Våler Arbeiderparti, Bjørn Riseng.

Hvilke politikere det er snakk om, og hvilket nivå de sitter på, vil de ikke si. Men det er folk i eget parti, kan de røpe.

Mange folk på folkemøtet om Haslemoen i Våler.

Folkemøtet om Haslemoen var godt besøkt. Kommunestyremøtet var fullsatt av publikum.

Foto: Kari Toft / NRK

- Hvis vi ser at det fungerer, kan vi eventuelt forlenge avtalen med en ny treårsperiode, kommenterer ordfører Kjell Konterud.

Ønsket om å forkorte avtaletida skyldes at partiet ville ha en evaluering tidligere.

- Ti år er veldig lenge i en kommunesammenheng, og derfor valgte vi å jobbe for å få en evalering etter tre år, forteller Bjørn Riseng.

- Dette er avgjørende viktig for kommunen. Vi har brukt mye penger og ressurser på satsingen på Haslemoen, og da er det greit å få evaluert etter tre år.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann på Hunton

    Det brenner i en tørke på Hunton-fabrikken i Gjøvik. De ansatte er evakuert og ingen er kommet til skade. Brannen skal være under kontroll med Huntons egne røykdykkere.

  • Har en drapsteori

    – Politiet har en teori om hvordan Janne Jemtland ble drept som forklarer sporene som har vært sentrale i saken, sier politiadvokat Andre van der Eynden. Han vil ikke si noe om dødsårsaken.